En 34-årige man arbetade på Schibstedt i ett år.
En 34-årige man arbetade på Schibstedt i ett år. - Foto: URBAN ANDERSSON AFTONBLADET BILD

MC-medlem jobbade som it-expert för Aftonbladet

34-åringen arbetade för Aftonbladets ägare Schibstedt och hade tillgång till de interna IT-systemet.


STOCKHOLM. Mannen är högt uppsatt inom det kriminella MC-gänget Outlaws och har varit anställd som systemadministratör på tidningskoncernen Schibstedt. Han är dömd för bland annat grovt vapenbrott, grov misshandel och narkotikabrott.

- En sån här person ska inte anställas nånstans i Schibsted, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, till Expressen.

34-åringen var inblandad i det stora knivslagsmålet som Nyheter24 tidigare har rapporterat om mellan Hells Angels supportergäng Red & White Crew och Outlaws på restaurang El Cocodrillo.

I bråket skadades även den 34-årige mannen då han knivskars.

Mannen som har haft tillgång till de interna IT-systemet anställdes enligt Jan Helin via ett konsultföretag sommaren 2010.

– Det är inget i nuläget som tyder på att han ska ha kommit över känslig information men det håller man väl på att undersöka just nu, säger Jan Helin, till Expressen.

MC-medlemen slutade på sitt arbete i somras. I september dömdes han för olovlig körning och i oktober åtalades han för narkotikabrott och ringa vapenbrott. 34-åringen har över 20 avsnitt i belastningsregistret och satt senast i fängelset 2008. Kriminalvården placerade honom då på sluten anstalt på grund av kopplingen till ett kriminellt nätverk.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!