Förundersökningen mt SD-topparna Pontuz Fritzon, Krister Maconi och Dennis Fernholm har lagts ner.
Förundersökningen mt SD-topparna Pontuz Fritzon, Krister Maconi och Dennis Fernholm har lagts ner. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Förundersökning mot SD nedlagd

Ordförande för Sverigedemokraterna Borås Pontuz Fritzon och vice ordförande Krister Maconi anklagades för förskingring.


ÖREBRO. Förundersökningen mot ordföranden Pontuz Fritzon och viceordföranden Krister Maconi i Sverigedemokraterna Örebro, har lagts ner.

På måndagen skrev partiets ordförande i Sjuhärad, Tommy Larsson ett pressmeddelande om att polisen låtit meddela att förundersökningen lagts ner.

Anklagades för att ha stulit 63 000 kr

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur en intern strid blossade upp inom SD efter att sex medlemmar anklagat Krister Maconi och Pontuz Fritzon för att ha stulit 63 000 kronor.

Bakgrunden till konflikten var att Borås stad bestämt att det ska finnas en blocksekreterare för de rödgröna och en för de borgerliga partierna. När de inte kunde välja fick SD pengar till en egen sekreterare. Krister Maconi valde då sin närmaste man - Pontuz Fritzson -  som totalt fick 62 800 kronor, vilket motsvarar en 15 procents tjänst.

SD-ledamoten Dennis Fernholm, en av de få som visade stöd för SD-topparna och som inte stod bakom anmälan, sa då att pengarna betalats ut av Sverigedemokraternas kassör Isabella Demserius.

Förundersökning nedlagt mot Fernholm

Även förundersökningen mot Dennis Fernhom, som anklagades för övergrepp i rättsak, har lagts ner, eftersom att brott inte kunnat styrkas.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!