Stor narkotikainsats mot tre företag i Tensta

Flera personer gripna för narkotikabrott.


Efter en tids spaning genomförde polisen en stor narkotikainsats mot tre näringslokaler och flera personer i dess närhet i Tensta under torsdagen. Polisen påbörjade planeringen av insatsen efter att de fått information om att narkotika sålts och brukats öppet på gatan utanför. Flera av köparna ska ha varit "uppseendeväckande unga", enligt polisen.

- Vi har observerat löst sammansatta nätverk av kriminella som dagligen verkat med några av gatans näringsidkare, inrättningar som verkar vara tillhåll för de kriminella, säger Stefan Edin, chef för narkotikasektionen på Västerortspolisen.

Över femtio personer, både utanför och inne i lokalerna, kontrollerades av polisen. En av dem hämtades till förhör misstänkt för överlåtelse av narkotika, en annan var efterlyst och fördes till Kronobergshäktet. En bil stoppades även i anslutning till platsen, i bilen anträffades narkotika och två personer rapporterades för innehavet. Polisen tog även hjälp av skatteverket som kunde konstatera att det fanns brister i företagens kassaregister.

Insatsen var mycket resursstark och flera aktörer var inblandade. Däribland piketen, hundenheten och ungdomssektionen på länskriminalen.
Insatsen gick lugnt till väga och till följd av den information som inhämtats kan fler ingripanden väntas.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!