En person har avlidit i samband vid en skottlossning på Kantatsgatan. Ett stort antal poliser har spärrat av området samt söker efter en gärningsman.
1 av 2
En person har avlidit i samband vid en skottlossning på Kantatsgatan. Ett stort antal poliser har spärrat av området samt söker efter en gärningsman. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX
Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund twittrade gör politik på morden i Malmö. Något SD tidigare har kritiserats för. Även Åkesson fått tillrättavisa partikamrater för uttalande på twitter, senast i samband med terrordåden i Norge.
2 av 2
Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund twittrade gör politik på morden i Malmö. Något SD tidigare har kritiserats för. Även Åkesson fått tillrättavisa partikamrater för uttalande på twitter, senast i samband med terrordåden i Norge. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

SD om tragedin i Malmö: "Som man bäddar får man ligga"

Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund menar att svensk invandringspolitik "kostar människoliv och ofantliga summor skattepengar - varje dag".


"Vad var det jag sa?"

Det är inte första gången en av Jimmie Åkessons närmaste uttalar sig klumpigt på twitter. Partiledarens sekreterare Alexandra Brunell twittrade efter bombdåden i Stockholm den 11 december förra året följande:

"Är det nu man får säga "vad var det jag sa"? #äntligen"

MALMÖ/STOCKHOLM. På tisdagen skakades Malmö av ytterligare ett mord. En man i 50-årsåldern sköts ned på öppen gata och polisen har ännu inte kunnat fastställa någon identitet. I samband med att nyheten om mordet kom ut reagerade många. På Twitter skrev Newsmills redaktionschef Sakine Madon:

"Ytterligare en dödsskjutning i Malmö. Vad fan händer?"

En av de som svarade var Jimme Åkessons pressekreterare Linus Bylund.

"Jadu, vad är det som händer egentligen? Som man sår får man skörda? Som man bäddar får man ligga? Typ. Okänsligt och drygt? Måhända." - svarade han på Twitter.

Linus Bylund skriver också, apropå morden i Malmö, att svensk invandringspolitik kostar människoliv och ofantliga summor skattepengar - varje dag.

"@Sakine Du är ju liksom inte dum i huvudet. Alls. Därför är det smått obegripligt att du tar till enskilda galningar som är svenskar för >

@Sakine < att ha som argument mot att svensk invandringspolitik kostar människoliv och ofantliga summor skattepengar - varje dag.

Sedan fortsätter Bylund och twittrar:

"Om ett visst fordon tar livet av varannan som åker i det så duger det inte att komma med argumentet att man kan dö även i en volvo."

Men när Nyheter24 når Bylund vägrar han förklara eller kommentera det hela på annat sätt än via mejl.

Sex mord har skakat Malmö

Sedan den 24 november har Malmö skakats av sex mord varav vissa har beskrivits som rena avrättningar. Tidigare har flera SD-toppar kritiserats för osmakliga uttalanden på Twitter i samband med uppmärksammade dåd. När terroristen Anders Behring Breivik smällde av en bomb i regeringskvarteret var Kent Ekeroth en av de som tillrättavisades av partiledaren Jimmie Åkesson.

"Någon som vågar sig på en gissning vem som ligger bakom bomberna i Norge? #svpol" - skrev Ekeroth då.

Jimmie Åkesson var då tydlig i sitt svar och menade att: "Våra tankar går till vårt broderfolk i väst. Låt oss inte spekulera i eventuella gärningsmän förrän vi har alla fakta #oslobomb #fb".

I media gick han sedan ut och påpekade att Sverigedemokraterna inte skulle göra politik av Anders Behring Breiviks terrorattacker.

Men när Malmö skakas av flera brutala mord verkar det som att det återigen just är okej att göra politik på våldet. I stället för att tänka på de anhöriga.

I alla fall för hans egen pressekreterare - Linus Bylund.

Bylund skriver i ett mejl till Nyheter24 att han inte vill att några svar publiceras om inte hela hans mejl publiceras i sin helhet, något Nyheter24 aldrig kan garantera någon.

/
/
/
Man
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.