Hanna Wigh fick hård kritik i en intern mejlkoversation som Nyheter24 har tagit del av. Kritiken handlar om försökte att avsätta den politiske sekreteraren Daniel Rondslätt.
1 av 3
Hanna Wigh fick hård kritik i en intern mejlkoversation som Nyheter24 har tagit del av. Kritiken handlar om försökte att avsätta den politiske sekreteraren Daniel Rondslätt. - Foto: Montage
Här är "beslutet" som fem av nio ledamöter har skrev under för att avsätta Rondslätt.
2 av 3
Här är "beslutet" som fem av nio ledamöter har skrev under för att avsätta Rondslätt.
Daniel Rondslätt anser att Hanna Wigh har gått bakom ryggen och försökt peta honom från posten som politisk sekreterare.
3 av 3
Daniel Rondslätt anser att Hanna Wigh har gått bakom ryggen och försökt peta honom från posten som politisk sekreterare.

SD-toppen backar efter internbråket

"Vi kommer att ha ett internt möte och så får vi se vad som händer."


Internmejlen

Här är utdrag ur internmejlen mellan Sverigedemokraterna och kritiken mot Hanna Wighs misslyckade avsättningskupp.

"NY DEMOKRATI - kommer ni ihåg det partiet, det blomstrade en valperiod sen försvann det bland annat p g a interna stridigheter, näbbiga fruntimmer som skulle ha sina rättigheter i alla lägen!" - Arne Steen ledamot SD Göteborgs distriktsstyrelse.

"Hej. Det här förfarandet är ovärdigt ett seriöst parti. Det här stinker Sjukvårdspartiet och Demokratisk Allians anno 2009. Varför detta desperata tilltag helt plötsligt, utan motivering och diskussion?" - Joakim Lindrot Ordförande SD Tranemo.

"Jag får vibbar att det ligger annat bakom än just personfrågan med Daniel. Förra gången frågan var uppe fick jag samtal från Tommy om hur jag ställde mig till att byta ut Patrik också. Han och Hanna ansåg hans s.k förflutna var en belastning för partiet. - Michael Andersson

GÖTEBORG. Som Nyheter24 rapporterade om på tisdagen misslyckades Sverigedemokraten Hanna Wigh, ledamot i partistyrelsen, med att få Daniel Rondslätt avsatt. Och nu verkar det som att SD-toppen har gett upp striden om vem som ska ha posten som politisk sekreterare.

– Vi kommer att ha ett internt möte nu och jag tänker avvakta och se vad som händer, säger Hanna Wigh till Nyheter24.

Internmejlen avslöjade internbråket

SD-toppens kuppförsök startade med att Wigh i ett internt mejl försöket avsätta den politiske sekreteraren Daniel Rondslätt:

"En majoritet av ledamöterna i Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i VG-regionen har undertecknat ett beslut om att den politiska sekreteraren Daniel Rondslätt med omedelbar verkan avsätts." - skrev hon då.

– Jag tänker inte kommentera det här mer nu. Vi får ta det lugnt och vackert och se vad som händer, säger Hanna Wigh.

"Ett dåligt medieutspel"

I ett mejl skriver Daniel Rondslätt att han tror att det hela handlade om ett "dåligt medieutspel" från Hanna Wighs sida. Tidigare har han kommenterat bråket med att hon ska ha aggressionsproblem.

– Det är en insmickrande person som ofta uppträder väldigt trevligt mot människor men passar det inte är de inte värda ett lingon efteråt. Hon kan få verkliga aggressionsutbrott, sa Daniel Rondslätt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!