Anonymous - lugnar ni ner er får ni ost.
1 av 3
Anonymous - lugnar ni ner er får ni ost.
Kustbevakningen kommer säkert bjuda Francesco Schettino på ost om han erkänner att han ljugit.
2 av 3
Kustbevakningen kommer säkert bjuda Francesco Schettino på ost om han erkänner att han ljugit. - Foto: Giacomo Aprili / SCANPIX
Anställda på bemanningsföretaget Proffice fick tävla om ostickor.
3 av 3
Anställda på bemanningsföretaget Proffice fick tävla om ostickor. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Proffice: Flest godkända lärarleg vinner en ostbricka

Anställda på bemanningsföretaget Proffice får tävla om att registrera lärarlegitmationer. Första pris är en ostbricka. Nyheter24 föreslår några fler personer som skulle behöva ostig motivation.


Skolverket reagerade

Flera anställda vittnar om hur de själva bland annat fått köpa egna möbler till kontoret, att de inte fick prata med varandra och att de under inga omständigheter sjäva fick kontakta Skolverket.

Efter att Skolverket fått ett anonymt brev tog man upp problemen med Proffices ledning, rapporterar SVT.

I december, efter att Skolverket bett Proffice sänka kompetensnivån, så byttes en grupp anställda ut. Det visade sig vara samma personer som tidigare klagat som fick gå.

Anställda på Proffice har fått tävla om att registrera ansökningar till lärarlegitimationer. Priset? En ostbricka.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att det är bemanningsföretaget Proffice som granskar ansökningar och examensbevis till lärarlegitimationer. Det är de anställda på Proffice som gör hela jobbet - sedan får Skolverket endast några minuter på sig att fatta beslut.

En av de tidigare anställda berättar om hur jobbet gick till.

– Det var en tävling där vi skulle registrera ansökningar så fort som möjligt. När jag tänker på det nu undrar jag hur rättssäkert det är att pressa igenom en registrering på några minuter för att vinna en tävling - en ostbricka, säger Julio Bunz, tidigare anställd på kontoret, till SVT.

På Proffice förnekar man att någon tävling skulle ha existerat - vilket motsägs av flera anställda.

Luga ner er - få en ostbricka

En ostbricka på Östermalmshallen kostar ungefär 500 kronor. Då får man en nätt liten blandning av vitmögel, kittost, gruyère och hård getost. Men eftersom Proffice tycks vara lite gnidna så kanske brickan snarare skulle innehålla ett fempack brieostar för 25 kronor styck.

Nyheter24 föreslår några fler som skulle behöva ostas upp:

Om Anonymous lugnar ner sig och slutar hacka hemsidor så lovar politikerna och myndigheterna att de ska få en ostbricka i belöning.

Sven-Erik Österberg - om du går ut och uttalar ditt stöd för partiledaren - då köper säkert Håkan Juholt en Östermalmsbricka.

Om de tre männen som åtalats för mordplaner på Lars Vilks lovar att inte hamna i trubbel igen så kanske åklagaren ostar till det.

Fegkaptenen Francesco Schettino, om du skippar din patetiska ursäkt om att du "råkade" överge Costa Concordia, så bjuder Kustbevakningen på ost. Men på billig brie, för du är fortfarande sämst.

Om Marcus Birro bestämmer sig för att fly till Italien, den här gången för gott, så lovar Nyheter24 att bjuda på både ostbricka och enkelbiljett till Rom.

/
Ost
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.

Två döms för djurplågeri på slakteri

Grisar på ett skånskt slakteri utsattes för allvarliga och upprepade brott. Två män döms nu till villkorlig dom och dagsböter av Ystads tingsrätt, som kommit fram till att 18 djur vid slakt har lidit på ett sätt som är att bedöma som djurplågeri.

Man begärs häktad efter överfall mot advokat

Den man i 65-årsåldern som greps efter en misshandel i Norrköping i helgen har begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel, rapporterar P4 Jönköping.

Tyska investerare ser ljusare på framtiden

Stämningsläget inom den tyska ekonomin förbättras ytterligare. Zew-index, en månatlig undersökning, steg i april till 42,9 från ett index på 31,7 i mars.