Kronprinsessan med sin  prins Daniel. Nu är de lyckliga föräldrar.
1 av 3
Kronprinsessan med sin prins Daniel. Nu är de lyckliga föräldrar. - Foto: alloverpress
Prins Daniel meddelade nyheten strax efter klockan 07.00 på torsdagsmorgonen. Det blev en prinsessa som vägde 3 280 gram och är 51 centimeter lång.
2 av 3
Prins Daniel meddelade nyheten strax efter klockan 07.00 på torsdagsmorgonen. Det blev en prinsessa som vägde 3 280 gram och är 51 centimeter lång. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Men hans nyhet var en chansing som gick hem.
3 av 3
Men hans nyhet var en chansing som gick hem.

"Sjukhusläckan" om prinsessan - en ren chansning

Två och en halv timme innan prins Daniel meddelade att Victoria fött en dotter "läckte" prinsessnyheten ut från Karolinska sjukhuset.


Så många föddes den 23 februari 2011

Den 23 februari 2011 föddes det 172 pojkar och 165 flickor i Sverige. Enligt SCB är det normalt för en dag i mitten/slutet på februari.
I storstäderna såg det ut så här:

– 16 pojkar, 16 flickor - Stockholm

– 17 pojkar 17 flickor - Göteborg

– 8 pojkar , 13 flickor - Malmö

Källa: SCB

STOCKHOLM. De senaste dagarna har de sociala medierna svämmat över med rykten om att "Victoria har åkt i ambulans till sjukhus" och "nu kommer kungabarnet". Samtidigt har journalisterna tävlat om vem som är först med att avslöja nyheten.

Men när det väl var dags kom "Scoopet" från ett helt annat håll.

Bara nio minuter efter att kronprinsessan Victoria fött en dotter, 04.26, avslöjades nyheten på twitter. Beskedet kom oväntat från 21-åriga jurdikstudenten Elias Iiristo som klockan 04.35 twittrade om världsnyheten:

"Victoria har precis fött ett flickebarn! #gissavarifrånnihördedetförst! #svpol" - skrev han på sin twitter till sina 65 följare.

Enligt Elias Iristos nästa tweet hade han hört nyheten direkt från sina kontakter på Karolinska sjukhuset i Solna.

"Att ha kontakter på KS lönar sig då man får reda på födseln och könet 30 min efter förlossningen och 2h innan presskoferensen! #KUnge #svpol"

Men när Nyheter24 når Elias Iiristo visar det sig att världsscoopet var en ren chansning.

– Mitt twitterinlägg var en ren och lyckad chansning, erkänner han för Nyheter24 i ett sms.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.