måndag 15 september 2014
Vi vaknar upp i
ett kallare Sverige
söndag 14 september 2014
NEJ till rasism
måndag 8 september 2014
64 000 FB-likes har
oftast inte fel
torsdag 18 september 2014
Därför kan du inte
leva utan Nyheter24
26767
reaktioner idag

Oväntade städer i topp - Här anmäls flest brott i Sverige

Publicerad 2012-03-30 13:54
 • BILD 1 av 3
  Foto: Hans Runesson / SCANPIX Anmälningar, Brå, Kriminellt, Alvesta, Bjuv, Kommuner, Stockholm, Brott

  Avspärrning efter bankrån i Alvesta i Kronobergs län. Kommunen kommer dock "bara" trea sett till antal anmälda brott per 100 000 invånare.

 • BILD 2 av 3
  Foto: Hans Runesson / SCANPIX Brå, Anmälningar, Kommuner, Stockholm, Bjuv, Alvesta, Kriminellt, Brott

  Ett bombhot i Alvesta fick polisen att rycka ut.

 • BILD 3 av 3
  Foto: Johan Nilsson / SCANPIX Kriminellt, Kommuner, Bjuv, Alvesta, Stockholm, Brott, Anmälningar, Brå

  Högst upp på listan återfinns Bjuv kommun där det främst är sexualbrotten som ökat jämfört med 2010. Här en avspärrning efter ett mord där i somras.

Det är varken Stockholm, Malmö eller Göteborgs kommun som toppar den inte alltför smickrande statistiken över antal anmälda brott.

0 personer rekommenderar detta.

SVERIGE. Bjuvs kommun är den kommun där det anmäls flest brott sett till invånarantalet. Det visar ny statistik från Brottsförebyggande rådet som presenteras på fredagen.

Den skånska kommunen, med nästan 15 000 invånare, har seglat upp till förstaplatsen framför Stockholm. I Bjuv anmäldes 22 774 brott per 100 000 invånare.

Det är framför allt sexualbrotten som ligger bakom ökningen. Anmälda fall av våldtäkt, sexuellt ofredande har ökat markant liksom sexuella övergrepp mot barn.

Alvesta värre än flera storstäder

Även Alvesta är en av nykomlingarna på den knappast åtråvärda topplistan. Kommunen placerar sig före stora städer som Malmö, Helsingborg och Göteborg.

I både Alvesta och Bjuv är det emellertid misshandelsfallen som fortsatt är de som bidrar mest till kommunernas höga placering på "topplistan".

Noterbart är att anmälda brott i Malmö inte ökat det senaste året utan i stället minskat marginellt. Det dödliga våldet har dock ökat, något som aktualiserats flera gånger den senaste tiden.


0 personer rekommenderar detta.

KOMMENTARER