Polisen har säkrat flera beslag på platsen. Man har dock inte hittat något skjutvapen.
1 av 4
Polisen har säkrat flera beslag på platsen. Man har dock inte hittat något skjutvapen. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Problemen med ungdomsgäng är stor i Södertörnsdistriktet. 2010-2011 var det flera skottlossningar i Alby, Fittja och Botkyrka.
2 av 4
Problemen med ungdomsgäng är stor i Södertörnsdistriktet. 2010-2011 var det flera skottlossningar i Alby, Fittja och Botkyrka. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Polisen har ännu inte förhört de två männen som skadades i bråket.
3 av 4
Polisen har ännu inte förhört de två männen som skadades i bråket. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Och motivet är fortfarande oklart.
4 av 4
Och motivet är fortfarande oklart. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Skottlossningen var en gänguppgörelse

Två personer skadades när två grupperingar stötte ihop med varandra i Visättra söder om Stockholm.


Razzia mot MC-fest

Fyra greps och 17 omhändertogs när polisen slog till mot en Bandidosfest i Huddinge den 24 mars tidigare i år.

Razzian skedde efter att de fått in tips om att två personer som är anhållna i sin frånvaro skulle finnas på festen. En kontroll av festdeltagarna utfördes och de två som varit anhållna i sin frånvaro greps misstänkta för narkotikabrott.

Läs mer om insatsen här.

STOCKHOLM. Södertörnspolisen bekräftar nu att gårdagens skottlossning i Huddinge söder om Stockholm var en uppgörelse mellan två gänggrupperingar. Motivet är dock fortfarande oklart, men enligt polisen har de sedan två år tillbaka haft problem med gäng och grupperingar i distriktet.

– Det handlar om två grupperingar utanför Visättra som stöter ihop med varandra och i samband med det uppstod ett bråk, säger Hesam Akbari, informationsansvarig Södertörn polismästardistrikt, till Nyheter24.

Männen kända för narkotika- och våldsbrott

Två personer, 22 och 25 år gamla, ska ha blivit skadade varav minst en avdem blev skjuten i benet. Polisens tekniker har säkrat flera spår på platsen och tagit material i beslag. Man har dock inte hittat några vapen. Efter bråket greps fyra personer mellan 17-19 år och vid fyratiden på tisdagsmorgonen greps ytterligare en person misstänkta för mordförsök.

De släpptes dock senare på morgonen. Vilket gäng de tillhör vill polisen inte säga. De två männen som skadades i bråket är tidigare dömda för narkotika- och våldsbrott.

– Vi har haft olika typer av grupperingar och falanger i vårt distrikt. Jag vet inte om du vet hur det ser ut här men det skiljer bara en väg mellan Flemingsberg och Visättra. Och det finns ungdomar som inte går över på andra sidan vägen, säger Hesam Akbari.

Haft problem med skjutningar tidigare

För lite mer än en vecka sedan gjordes ett tillslag mot en fest som det grovt kriminella MC-gänget Bandidos anordnade i Huddinge. Men måndagskvällens bråk har troligtvis ingen koppling till det enligt polisen. Det handlar snarare om ungdomsgäng.

– Vi har haft problem med skottlossning i vårt distrikt tidigare. Framförallt i Alby, Fittja och Botkyrka har vi haft skjutningar från 2010 och in på 2011, säger Hesam Akbari och fortsätter:

– Än så länge vet vi inte vad som hänt och vi har inte kunnat inleda några förhör med de två männen. Vi kommer att ha ett möte om händelsen nu och efter det vet jag mer.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!