Det är fortfarande oklart om det var Outlaws eller Bandidos som attackerades på restaurangen.
Det är fortfarande oklart om det var Outlaws eller Bandidos som attackerades på restaurangen.

Skottlossning mellan MC-gäng mitt i Stockholm

MC-gänget Red and white crew startade bråket på restaurangen.


Gängkrigen i Sverige

De kriminella MC-gängen är många i Sverige. Och den senaste tiden har de bråkat med varandra vid ett flertal tillfällen.

I mitten på augusti var det väldigt nära ett MC-krig mellan Bandidos och HA i Karlstad. Bakgrunden till det upptrappade våldet mellan gängen är en misshandel på strippklubben Maxim där en Bandidosboss fick stryk av Hells Angels. Tre dagar senare kom hämnden när en anhängare till HA blev misshandlad på sin arbetsplats. Polisen kommenterade det hela med att det nu var "1-1" mellan de grovt kriminella gängen. Efter ungefär två veckors kamp kunde polisen konstatera att det lugnat ner sig i Karlstad och någon form av fred hade infunnit sig.

Bandidos chapter i Malmö var också inblandade i en skottlossning på Möllevångstorget i Malmö i slutet på augusti. Black Cobra ska även de ha befunnit sig på platsen där okänd person ska ha träffats men förts bort med en bil innan polisen kom fram till platsen. Dagen efter sköts en 19-årig medlem ur Black Cobra till döds när han åt vid ett gatukök mitt i centrala Malmö. Den avrättade mannen ska ha befunnit sig på platsen med minst två medlemmar från Outlaws.

Den 6 september utbröt skottlossning och knivslagsmål på en restaurang mitt i Stockholm. Tre personer kördes till sjukhus varav en fortfarande ligger nedsövd. De kriminella gängen Bandidos, Outlaws och Hells Angels med undergruppen Red and white crew tros vara inblandade.

Måndagen den 20 september häktas en 36-årig man med kopplingar till Hells Angels för knivmordet på High Chaparral.

STOCKHOLM. Vid 23-tiden på tisdagskvällen skadades tre personer i ett gängkrig på restaurang El Cocodrillo mitt i centrala Stockholm.

Enligt polisen ligger det kriminella MC-gänget Hells Angels supportergrupp Red and white crew bakom attacken.

– Det var ett jättestort bråk med 20-35 personer inblandade. De hade knivar och andra tillhyggen, säger Petra Sjölander, informationsansvarig, City Polismästardistrik, till Nyheter24.

Det är dock oklart vilket gäng som anfölls på restaurangen då det har kommit fram både uppgifter om de rivaliserande gängen Bandidos och Outlaws.

När Nyheter24 når en person som arbetar på restaurang El Cocodrillo berättar han att han är chockad över det som har hänt. 

– Jag var själv inte på restaurangen i går, men jag har sett på Nyheterna, säger han till Nyheter24.

Hur känns det efter det som har hänt?

– Det är klart man är chockad. Jag kan inte prata mer just nu.

Vad har du att säga om MC-gängen?

– Inga kommentarer. Jag kan inte prata mer just nu, säger en man som arbetar på El Cocodrillo, till Nyheter24.

Tre personer kördes till sjukhus varav en ska blivit knivskuren i halsen. Det ska även ha förekommit skottlossning inne på restaurangen och polisen ska ha hittat tomhylsor.

Senare på kvällen kunde två personer gripas i en klubblokal i Nacka och i en lägenhet i Södra Stockholm, skriver Dagens Nyheter.

– Två personer födda 1979 och 1981 är gripna för mordförsök. Tekniska undersökningen är gjord och det har hållits initial förhör, säger Petra Sjölander, till Nyheter24.

Peter Ågren - mer känd som IGchefen på twitter - är chef för Södermalmspolisens ingripandesektion. Tidigt på onsdagsmorgonen twittrade han om händelsen.

"God morgon Söder! En minst sagt intensiv natt för PP2 är över. MC-gängen drabbade samman på Söder med ett par knivstuckna personer som följd"

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Karlskrona: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand, Rödeby.", skriver polisen på sin hemsida.

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.