Han är ny boss för Original Gangsters

Nyheter24 visar OG:s nya Sverigeboss: Geofrey Kitutu.


Geofrey Kitutu tar nu över som Sverigeboss efter Wojtek Walczak. Walczak som varit Sverigboss för den kriminella ligan sedan hösten 2007 måste alltså nu kliva av sin tron.

Enligt Crime News anklagar Denho Acar, OG:s ledare, Walczak för att samarbeta med polisen. Acar berättar även att Walczak har flytt till Polen. Något som Wojtek Walczak förnekar.

–Vi känner till att han inte är medlem längre och att en ny person är tillsatt, säger Tommy Hydfors, biträdande chef för rikskriminalen, till Crime News.

Den nya personen är alltså Geofrey Kitutu, tidigare vice-president, som varit medlem i OG i ungefär tio år. Han är tidigare straffad för olika våldsbrott samt narkotikabrott.

Som Nyheter24 tidigare visat var Denho Acar och Sverigepresidenten Wojtek Walczak vänner i slutet av 2008. Däremot kunde man ana en viss irritation hos Denho genom detta facebookinlägg, som vi publicerade den sjätte januari i år.

Wojtek sent you a message.

Subject: O.G 4-Ever!

"Hej älskade bror, vill gärna förklara för dig hur jag resonerar sen du tycks tro att jag tappat gnistran, vilket jag inte har. Det räcker att du ringer mig och uppger att det finns ett jobb för 100-200lax och jag säger att jag kan lösa det, så har vi ind... Du vet själv att dom inte är idioter, och ett jobb som ger den summan ger dom helt klart en anledning att "följa upp det". Vi vet båda två att denna typ av jobb, granskas noga, så darför anser jag att någon av dom yngre ska göra det, men utan inblandning. Gäller det en laglig indrivning är det helt klart en annan sak. men som du även vet försöker dom strypa alla våra tillgångar. Självklart har vi och kommer alltid att ha grisarna i hasorna, sen dom gör sitt jobb och vi vårt.

Önskar er en trevlig fortsättning på julen.

Stor kram, din bror in i döden/wojtek"

På olika internetforum pågår diskussioner om att det skar sig mellan Denho Acar och Wojtek när Lars, "Läderlasse", Bergqvist kom in i bilden.

Lars Bergqvist, stämmer det att Wojtek fick mindre plats i OG sedan du kom in i bilden och hjälpte till med OG:s internetoffensiv?

– Det kan jag inte svara på. Det skulle kunna vara så, men det är inget jag vill uttala mig om, uppger Bergqvist för Nyheter24.

Bergqvist bekräftar uppgifterna om att Wojtek "bytt sida".

–Hans uteslutning har med andra saker att göra. Han valde en annan sida, avslutar Bergqvist för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!