Förre OG-bossen vägrar betala Acar

Efter sprickan: Wojtek Walczak avfärdar Denho Acars uppgifter som bluff.


Wojtek Walczak, Original Gangsters tidigare Sverigepresident, menar att OG-ledaren Denho Acar sprider falska rykten om honom efter de interna stridigheterna. För Nyheter24 avväpnar han ryktena om buggning, läckor och kopplingar till Bandidos.

– Denho Acar sprider flera rykten om att jag skulle varit medlem i Bandidos. Det stämmer inte. Och jag har inget otalt med Bandidos. Är det någon jag har något otalt med är det Acar och Original Gangsters, säger Wojtek Walczak till Nyheter24.

Acar avsatte honom som Sverigepresident - en post han innehaft sedan hösten 2007.

OG-ledaren anklagade Walczak för att ha samarbetat med polisen som informatör. Något som han ska ha fattat misstankar om efter att ha buggat Sverigepresidenten.

– Ja, alltså han jobbar ju åt polisen. Det har han gjort en längre tid. För åtta månader sedan fattade vi misstankar om det eftersom det hela tiden skedde saker som inte borde ske, sa Acar till Nyheter24.

Men Walczak avfärdar det som bluff.

– Det ser jag som ett skämt. Jag vet hur han är och han kan inte bugga mig. Jag vet att han saknar förutsättningar för det, säger Walczak.

I förra veckan lämnade han Original Gangsters helt, och reste till Polen för att ta bort OG-tatueringen, som är beviset för medlemskap i den kriminella organisationen. Han flydde inte dit, och är inte heller på flykt från någon annan, trots att OG brukar kräva betalning från medlemmar som går ur.

–Han vet att jag inte skulle betala, och jag tänker inte ta order från honom. Anledningen till att jag lämnade var för att vi förde olika politik inom organisationen och det fungerade inte, säger Wojtek Walczak till Nyheter24.

OG har nyligen utsett Geofrey Kitutu till ny Sverigepresident, tidigare vicepresident och medlem sedan ungefär tio år tillbaka.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!