Linnea fick en oväntad överraskning när hon satte på sin surfplatta.
1 av 5
Linnea fick en oväntad överraskning när hon satte på sin surfplatta. - Foto: Privat
Någon hade sökt på sexleksaker.
2 av 5
Någon hade sökt på sexleksaker. - Foto: Privat
Elgiganten beklagar det som skett.
3 av 5
Elgiganten beklagar det som skett. - Foto: Privat
Den tidigare ägaren var även inloggad på gmail och hotmail.
4 av 5
Den tidigare ägaren var även inloggad på gmail och hotmail. - Foto: Privat
Nu ska Linnea få en ny surfplatta.
5 av 5
Nu ska Linnea få en ny surfplatta. - Foto: Privat

Linnea köpte surfplatta på Elgiganten – var full av porr

22-åriga Linnea Wiklunds nyinköpta surfplatta från Elgiganten visade sig vara begagnad – webbläsaren var full av porr och en man var inloggad på Facebook. "Det är inte okej".


Elgiganten: "Det får bara inte hända"

Elgigantens kommunikationschef 
Jessica Wallin beklagar det som inträffat och menar att företaget brustit på flera punkter. 

– Det här är inte bra alls, det får bara inte hända. En produkt som lämnas tillbaka ska rensas på all information och sedan ska det framgå tydligt i butik att det är en så kallad b-vara som är lättare begagnad. 

Ni har dels sålt en begagnad vara som ny och dels läckt den här mannens uppgifter. Hur ser ni på det?

– En kund ska kunna känna sig trygg med att en produkt som återlämnas rensas och nollställs. Sedan är det alltid lite vanskligt när det kommer till datorer och om man är inloggad eller inte. Men här missar vi och det blir väldigt obehagligt för den här kunden. Det är otroligt beklagligt. 

Hur går ni vidare nu?

– Jag behöver få kontakt med de här kunderna. Det är av två anledningar, dels för att se vad som hänt och dels också för att be om ursäkt för de oegentligheter som hänt. Kompensation är någonting vi tar direkt med kunderna.

SÖDERTÄLJE. Linnea Wiklund, 22, hade precis kommit hem från Elgiganten i Södertälje med sin nyinköpta Samsung Galaxy Tab 2 när det plingade till i surfplattan.

– Jag började få meddelanden från Facebook och märkte att den var inloggad på någon annans konto, säger en smått chockad Wiklund, till Nyheter24.

Sökningar på "stora snoppar"

Linnea började ana att allt inte stod rätt till och när hon undersökte plattan närmare fann hon att den var full av porr. Det handlade främst om sexleksaker och webbläsaren var full av sökningar på "stora snoppar" och olika gratisporrsajter som Pornhub.

– Det är väldigt irriterande. Jag har betalat fullt pris för något som inte är nytt, säger Wiklund.

Det fanns även fullständiga kontaktuppgifter till en man i Södertälje. Mannen var inloggad med både hotmail- och gmail-konton och det fanns ytterst privata uppgifter i plattan. När Nyheter24 kontaktar mannen får vi veta att han nyligen köpt en surfplatta på Elgiganten, men lämnat tillbaka den efter tolv timmar.

"Jag måste byta lösenord nu"

Enligt mannens uppgifter har Elgiganten alltså sålt en begagnad surfplatta och glömt att radera den information som fanns i den. Något som bryter mot företagets officiella rutiner på flera plan.

– De måste ju åtminstone fabriksåterställa den innan de säljer den vidare. Nu sitter någon därute med tillgång till både min mejl och min Facebook. Jag måste byta lösenord nu, säger mannen när Nyheter24 når honom.

Riktar hård kritik mot Elgiganten

Linnea Wiklund är besviken på Elgiganten som tydligt förklarade att surfplattan hon köpte var ny.

–  Det är inte okej. Visst att folk kanske köper saker, ångrar sig och lämnar tillbaka och att någon annan kund då köper prylen. Men i så fall borde Elgiganten kolla igenom, rensa och återställa allting. Och vara ärliga med att säga att den är öppnad och redan ägts av någon annan.

----

Uppföljning: Efter Elgigantens porrtabbe – Linnea hånades av chefen  

Elgiganten sålde en begagnad surfplatta full av porr till Linnea Wiklund, 22. Men i stället för en ursäkt blev hon hånad av butikschefen. "Han sa att det var något fel av mig". 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.