Idrottstränare döms för sexuellt utnyttjande.
1 av 2
Idrottstränare döms för sexuellt utnyttjande. - Foto: SCANPIX
Han döms till skyddstillsyn och 180 timmars samhällstjänst.
2 av 2
Han döms till skyddstillsyn och 180 timmars samhällstjänst. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Idrottstränare utnyttjade unga flickor - döms till samhällstjänst

En 22-årig man från Kalmar döms nu för två fall av sexuellt utnyttjande av barn och två fall av utnyttjande av barn för posering. Till saken hör att mannen även var tränare för en av de utnyttjade unga flickorna.


Påverkade idrotten

I domen går att läsa att flickan kände att deras förhållande påverkade idrotten. Om det gick dåligt uppmärksammade hon inte honom på träningarna och hon fick mindre speltid. När det gick bra var det tvärt om.

22-åringen håller inte med.

KALMAR. En ungdomstränare i Kalmar län döms, bland annat, för att ha utnyttjat en av sina adepter. Tränaren började, i samband med träningar, skicka sms till den 14-åriga flickan som avslutades med "puss". Snart började han tjata om att de borde träffas och efter en tvivlande inledning ledde det till slut till att de två inledde ett förhållande. Något som flickan kände sig osäker över, ålderskillnaden var för stor och dessutom skulle det hållas hemligt. Men de hade trots det sex vid ett flertal tillfällen och flickan började bli förälskad och upplevde det som att de båda hade ett förhållande.

Detta fram till att hon fick reda på att mannen samtidigt träffade andra kvinnor. Hon gick då till sin skolsköterska och berättade om förhållandet vilket ledde vidare till polisanmälan och sjukhuskontroller, hon kände sig lurad, smutsig och kränkt.

"En självförtroendeboost"

Mannen å sin sida erkänner att han visste att det var olagligt att ha sex med henne, på grund av hennes låga ålder men att det ändå var han som till "99,9 procent" tog initiativet. Detta eftersom att han hade så starka känslor för henne, han blev upphetsad när de sågs. Han såg det dessutom som en "självförtroendeboost" att träffa unga tjejer.

När Nyheter24 ringer upp ordföranden för den aktuella idrottsföreningen meddelar han att han inte har någon närmare kännedom om händelsen.

– Den personen finns inte kvar i klubben och ingen av oss som sitter i styrelsen i dag satt i styrelsen då.

Flickan säger i domen att ytterligare en tränare i klubben ska ha känt till det sexuella förhållandet?

– Det känner jag inte till. Är han dömd för något brott?

Nej. Men det är väl knappast lämpligt att en person som känner till att en annan ledare har ett sexuellt förhållande med ett barn får vara kvar som ledare?

– Nej. Men jag känner ju inte till det närmare, mer än vad jag fick veta av den förra styrelsen. Men alla ledare kring det laget entledigades eftersom att vi ville ha en nystart. Det här är kanske något vi får lyfta på nästa styrelsemöte.

Ytterligare två flickor

Det andra fallet av sexuellt utnyttjande av barn som mannen döms för handlar om ytterligare en 14-årig flicka som han under en period hade ett förhållande med. Dessutom döms han för ett fall av utnyttjande av barn för sexuell posering där han utnyttjat ytterligare en ung flicka.

22-åringen döms till skyddstillsyn och 180 timmars samhällstjänst kombinerat med alkoholavvänjande behandling, drogkontroller och föreskriven psykiatrisk behandling. Dessutom ska han betala sammanlagt 80 000 kronor i skadestånd, skriver Östran.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!