"Bombattacken var inträde till Wolfpack"

Kopplingen till Wolfpack klarlagt.


I november 2007 klockan sju på morgonen sprängdes chefsåklagare Barbro Jönssons ytterdörr i det radhus i Trollhättan där hon bodde i. Jönsson som då var upptagen med ett stort åtal mot kriminella mc-gänget Acatraz och andra som Bandidos och Wolfpack var inte hemma.

Åtalsrubriceringen har ändrats från mordförsök till allmänfarlig ödeläggelse och olaga hot. Orsaken till det antas vara det faktum att de två åtalade männen menar att de försäkrat sig om att huset var tomt då de detonerade sprängladdningen.

Nu hävdas det att en av de åtalade männen ska ha ordnat sprängningen som ett inträdesprov för medlemskap i brödraskapet Wolfpack, skriver gt.se . "Det ligger nära till hands att de har hämtats in från Malmö för att genomföra attentatet" uppger chefsåklagare Urban Stenkvist.

Åklagaren tror att brödrskapet Wolfpack hyst agg mot Jönsson sedan hon bidragit till att 16 personer från brödraskapet blivit dömda för en misshandel som ägde rum 2004. Därför tror Stenkvist att fler gripanden kan komma under åtalets gång. Husrannsakan hos de båda männen har gjorts och då fann man kopplingar till brödraskapet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!