Åkesson skulle kanska kunna tänka sig att ratta. Löfven hade helst åkt med. Obs – bilden är ett montage.
1 av 3
Åkesson skulle kanska kunna tänka sig att ratta. Löfven hade helst åkt med. Obs – bilden är ett montage. - Foto: Youtube/montage
Åkesson som taxichaffis? Tja, varför inte...
2 av 3
Åkesson som taxichaffis? Tja, varför inte... - Foto: Montage/Youtube
Löfven hade helst suttit med i baksätet som stöd.
3 av 3
Löfven hade helst suttit med i baksätet som stöd. - Foto: Montage/Youtube

Partiledarna efter norska taxikuppen: "Åkesson skulle kunna överväga"

Stefan Löfven önskar att han hade suttit med under Jens Stoltenbergs numera kända taxikupp, Sverigedemokraterna menar Jimmy Åkesson säkert skulle kunna överväga konceptet att ratta en taxi för att möta väljarna. Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt är dock säker: – Jag skulle absolut också göra det, säger Sjöstedt till Nyheter24.


"Ta inte efter Stoltenberg"

"Kort sagt svenska politiker – oavsett politisk kulör. Ta inte efter Stoltenberg. Han är något som ni aldrig kommer att kunna bli nämligen. Kompetent. Och äkta."

Nyheter24:s bloggare Den sjätte mannen har analyserat Jens Stoltenbergs taxikupp

STOCKHOLM. Jens Stoltenberg, Norges statsminister och ledare för Arbeiderpartiet, gjorde succé när han tog ett under cover-jobb som taxichaufför för att möta väljarna i vardagen. Klippet har spridit sig världen över och visats i tevekanaler som Al Jazeera och BBC.

Passagerarna hade svårt för att förstå att det verkligen var statsministern som körde bilen. När chocken hade lagt sig kunde de flesta diskutera med honom.

Göra en Stoltenberg

Taxiknepet skulle vi våga påstå numera är ett allmänt känt grepp. Vi ringde upp några av Sveriges partiledare för att ta reda om på de skulle kunna tänka sig att göra en Stoltenberg.

– Detta är ingenting som har diskuterats men det är ett spännande koncept som Jimmie Åkesson säkert skulle kunna överväga om frågan ställdes, säger Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas presschef, till Nyheter24.

Politikerna är överens om att detta är ett lyckat koncept – och Stefan Löfven, partiledare för Socialdemokraterna, hyllar Stoltenberg.

– Jag hade gärna åkt med i Jens Stoltenbergs taxi för att stötta honom inför valet i Norge. Han är en god vän, en mycket skicklig politiker och en inspirerande statsman, säger Löfven till Nyheter24.

"Gör det ofta"

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tycker att det var ett smart drag av Stoltenberg.

– Jag skulle absolut också göra det. Det är ett jättebra och kul sätt att möta människor på, säger Sjöstedt till Nyheter24.

Men det är också viktigt att tänka på miljön och åka kollektivt, tycker Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet, som å sin sida hade föredragit tunnelbana.

– Jag tar hellre tuben när det går. Utan keps och solglajor, men det var en kul grej av Jens att göra, säger Fridolin till Nyheter24.

På Twitter skriver Fridolins partikollega Åsa Romson att hon gärna möter väljarna på tunnelbanan.

"Snacka med och lyssna på vanligt folk? ja, det gör jag ofta, på tunnelbanan, i snabbköpskön och varstans", skriver Romson.

Jens Stoltenberg twittrade själv om taxikuppen:

Titta på Stoltenbergs taxikupp här:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

200 miljoner till idrott för unga

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Polisen i Kumla rapporterar om trafikolycka

"Kollision på Lv534 väster om Åbytorp, med flera fordon inblandade.", skriver polisen på sin hemsida.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

1 timme sedan
Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.