Mannen togs på E4:an i höjd med Linköping.
1 av 2
Mannen togs på E4:an i höjd med Linköping. - Foto: Polisen
Flera polispatruller omhändertog mannen.
2 av 2
Flera polispatruller omhändertog mannen. - Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Förrymd våldsbrottsling hittad på motorvägen

Den 54-årige man som varit på rymmen från Karsuddens sjukhus har omhändertagits av polisen. Den psykiskt sjuke tidigare våldsbrottslingen togs på E4:an.


Dömd för flera våldtäkter

54-åringen har ett långt brottsregister och är dömd till sluten psykiatrisk vård på Karsuddens sjukhus. På 70- och 80-talen begick han flera grova överfallsvåldtäkter.

En natt i juli 1986 bröt han sig in hos en sovande kvinna i Farsta och våldtog henne under knivhot.

LINKÖPING. Han har varit på rymmen från Karsuddens sjukhus sedan i fredags och betraktats som mycket farlig för allmänheten.

Men nu har den 54-årige mannen hittats av polis. Vid 18-tiden på måndagskvällen omhändertogs han av flera polispatruller på E4:an i höjd med Linköping. Mannen ska ha färdats ensam i en personbil som är registrerad på honom själv. Men bilen gick sönder på motorvägen – något som snabbt kom till trafikpolisens kännedom.

Ska ta reda på vad han gjort under flykten

Enligt polisen gick omhändertagandet lugnt till.

– Inledningsvis ska han ha försökt lämna falska uppgifter om vem han var. Men det gick fort att fastställa att han var den efterlyste 54-åringen, berättar Fredrik Wallén, informationschef vid polismyndigheten i Södermanland.

54-åringen har förts till polishuset i Linköping men kommer senare att återföras till Karsudden. Nu arbetar polisen med att fastställa vad mannen haft för sig under sin tid på flykt.

– VI får se i vilken utsträckning det går att utröna vad 54-åringen haft för sig under sin tid på flykt. I nuläget är det dock inte känt om han begått några brott under tiden han varit på rymmen, säger Wallén.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!