Byter namn till Klaus-Heidi.
1 av 2
Byter namn till Klaus-Heidi. - Foto: Privat
Satsar mot Berlin.
2 av 2
Satsar mot Berlin. - Foto: Privat

Därför byter Erik, 26, namn – till Klaus-Heidi

Möt Erik – snart Klaus-Heidi. Mannen som är beredd att byta namn för att säkra en framtid i Berlin.


Om Erik

Namn:Erik Olof Blomqvist

Ålder: 26

Bor: I Göteborg

Familj: En mor och en far. Även en storebror.

Arbetar med: Egenföretagande webbutvecklare och musiker, samt pluggar en tredje termin kinesiska (mandarin) på Högskolan i Dalarna

Intressen: Musik, media, språk och galenskaper som dessa. Seriöst, det är sånt som gör att man är glad att man lever.
 

GÖTEBORG. Erik Blomqvist är en 26 år gammal göteborgare. För tillfället, alltså. Snart kan han vara Klaus-Heidi Blomqvist, en 26 år gammal berlinare.

Han har nämligen hakat på Lufthansas utmaning där den som byter namn till just Klaus-Heidi kan få chansen att starta ett nytt liv i Berlin, bland annat med ett års betalt boende.

– Det gick snabbt faktiskt. Jag fick reda på kampanjen i fredags, en kompis taggade till mig och öste på med idéer i lördags och på söndagen låg brevet till Skatteverket på brevlådan. Att grubbla för länge på en sån här sak gör bara att det inte blir av i slutändan, säger han till Nyheter24.

"En svinkul story"

Efter det har han pumpat på för att maximera sina chanser att vinna. Han skaffade sig kvickt ett Twitterkonto under namnet @Klaus_Heidi och har registrerat adressen klausheidi.de.  Mycket meck med det nya namnet, som synes. Men vad gör han med det om han nu inte vinner tävlingen?

– Jag tror jag låter det vara. Det är en svinkul story, säger han.

Vad säger dina vänner och din familj?

– Jag har nog aldrig fått så stort gensvar på att göra en sak, från när och kära, som nu. De tycker självklart, precis som jag, att det är en helgalen grej, men det är samtidigt så här jag vill leva mitt liv. Spontant, utforskande och med en gnutta bokstavskombination.

Hur känner du inför namnet Klaus-Hedi egentligen?

– Hur fasen ska man känna? Jag vet inte. Som svensk kanske det kan vara väldigt lätt att driva med tyska så det ligger kanske en liten ironisk klang i det. Men det får man väl lägga av med. Sen får vi se hur tyskarna ser på det.

Se reklamen för kampanjen här:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!