Nazisterna när de gick till attack i Kärrtorp.
1 av 3
Nazisterna när de gick till attack i Kärrtorp. - Foto: Hampus Andersson / TT
Nazistiskt klotter har drabbat flera religiösa institutioner den senaste tiden. Här moskén på Södermalm.
2 av 3
Nazistiskt klotter har drabbat flera religiösa institutioner den senaste tiden. Här moskén på Södermalm. - Foto: Twitter / Omar Mustafa
Den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp en vecka efter nazistattacken samlade 16 000 personer.
3 av 3
Den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp en vecka efter nazistattacken samlade 16 000 personer. - Foto: Tt bild

Klottrande nazister tagna på bar gärning

Nazister fortsätter härja i Stockholmsförorten Kärrtorp. Natten till måndagen greps dock tre tagna på bar gärning när de klottrade på en idrottshall.


SMR och Kärrtorp

Det var i mitten av december som "aktivister" från den nazistiska kamporganisationen Svenska motståndsrörelsen (SMR) gick till attack mot en manifestation mot bland annat nazistiskt klotter i Kärrtorp. Nazisterna tvingades ut i skogen av deltagarna i manifestationen, samtidigt som en underbemannad polisinsats kritiserades av många.

Efter händelserna greps även en person med koppling till vänsterextrema Revolutionära Fronten för att ha knivskurit en av nazisterna.

STOCKHOLM. Kärrtorp i södra Stockholm har varit omskrivet som en plats där nazister gått till attack mot en manifestation och där tiotusentals samlades för att protestera mot nazism och rasism.

Nazisterna verkar dock inte släppa sin aktivitet i förorten – men de kanske borde vara lite mer diskreta om de inte vill åka fast. Natten till måndagen greps nämligen tre personer när de var i full färd med att klottra på Kärrtorps gymnasiums idrottshall.

"Fanns inget skäl att anhålla"

Enligt Söderortspolisen skrev de tre nazisterna "Nordfront.se" (nazistiska Svenska motståndsrörelsens hemsida) och "Gatan tillhör oss".

På måndagsmorgonen släpptes de tre efter förhör och husrannsakan.

– Misstankarna kvarstår men det fanns inget skäl att anhålla dem, Donnie Dierks, stationsbefäl polisen i Söderort till Aftonbladet.

Polisen ska nu genomföra en teknisk undersökning av klottret som varit spritt i området den senaste tiden.

De tre gripna var med vid attacken mot manifestationen i Kärrtorp i mitten av december. Då greps de misstänkta för våldsamt upplopp.

/
/
/
SMR
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!