Nattklubb lockar med wet t-shirttävling: "Väldigt osmakligt"

En nattklubb i Bollnäs försöker locka gäster med en wet t-shirttävling – något som man nu får skarp kritik för. Men trots det väljer man att genomföra arrangemanget.


Om Reklamera

Sveriges Kvinnolobby, som är en ideell och partipolitiskt obunden organisation, körde igång kampanjen Reklamera i slutet av oktober förra året.

Nyheter24:s Magda Omerspahic pratade med två av personerna bakom projektet.

Läs hennes intervju här.

BOLLNÄS. I helgen la nattklubben Nygatan 1 i Bollnäs ut en Facebookpost där man gjorde reklam för en fest där det bland annat kommer att vara en wet t-shirt-tävling, skriver HelaHälsingland.

"Väldigt osmakligt"

Något som självklart ledde till en del protester.

– Vi tycker att det är väldigt osmakligt, sa Yvonne Soneson, ombudsman för Hotell- och restaurangfacket till tidningen.

Något som gör det hela ännu värre är enligt Soneson att många kvinnor som jobbar inom restaurangbranschen utsätts för sexuella trakasserier.

"Vi gör det här för våra gäster"

Enligt nattklubben arrangeras hela tävlingen av en extern arrangör, som hyr nattklubben för det specifika evenemanget. Mattias Wannqvist, som har huvudansvaret för Nygatan 1, sa först till HelaHälsingland att man skulle se över situationen och att man eventuellt skulle ställa in arrangemanget.

–  Vi såg det som en rolig grej när vi tackade ja och hade inte väntat oss den här reaktionen, sa han till tidningen och fortsatte:

– Vi gör det här för våra gäster, om det inte är något de uppskattar kan vi hoppa det. Tyvärr är kontraktet med arrangören redan skrivet, vi får se om det går att styra om det eller om vi måste löpa linan ut.

"Överdriven"

Något som man senare verkar ha struntat i.

När HelaHälsingland efter det beskedet ringde upp Wannqvist var han fåordig.

– Jag tycker att debatten har varit överdriven. Det är det ena jag tänker kommentera, sa han till tidningen.

"Arrogant"

Nattklubbens arrangemang har även fått kritik från Sveriges Kvinnolobby och deras projekt Reklamera. De upplever inte det hela som en "rolig grej".

– Det är arrogant att uttala sig så. Det går inte att avfärda andras upplevelser av sexism bara för att man inte upplever det så personligen, säger Johanna Dahlin, vid Sveriges Kvinnolobby till HelaHälsingland.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.