Ali Esbati (V).
Ali Esbati (V). - Foto: SCANPIX NORWAY

Ali Esbati – Sveriges fjärde sexigaste politiker

Han kämpar för rättvisa och för en kamp mot klyftorna i samhället. Det gillar vi, och därför är Ali Esbati Sveriges fjärde sexigaste politiker.


Sveriges sexigaste politiker

Motivering: Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är lång, kort, tjock eller smal. 

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något åt problemen i samhället, som visar att politik faktiskt kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges sexigaste politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsförbund

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

Ali Esbati från Vänsterpartiet är ersättare för Josefin Brink i riksdagen. Mellan 2001 och 2004 var han förbundsordförande i Ung Vänster. Numera är han bosatt i Oslo, där han jobbar som chef för tankesmedjan Manifest Senter for samfunnsanalyse. 

Han är känd för sin klasskamp, och tror att hans sätt att djupgående diskutera samhällsfenomen är en av egenskaperna som ligger bakom hans placering på listan, där han återfinns för första gången.

– Jag försöker diskutera och kommentera händelser lite humoristiskt, men också som ett samhällsproblem och inte bara som ett parlamentariskt spel. Jag hoppas att det uppskattas, men jag har inte någon pr-strategi för mig själv, säger han.

Finns det andra politiker som har något extra, tycker du?

– Min idol och föregångare Jenny Lindahl Persson, som inte är direkt partipolitisk i dag, och Hans Linde. Det lyser igenom att de vill förändra och att de tar in många aspekter i olika problem, och det är attraktivt med en person.

Vad är osexigt inom politiken?

– Allt som uttrycker förakt för människor i en svår situation, och att sparka neråt, är ganska ofräscht. Att ha ett stelt förhållningssätt till fakta och upprepa floskler är också ganska avtändande.

Hur ska du fira att du är med på Nyheter24:s lista?

– Genom att fortsätta gå igenom min mejl, men nu med ett litet leende på läpparna. 

Läs mer:

Roza Güclü Hedin – Sveriges fjärde sexigaste politiker

Linda Nordlund – Sveriges femte sexigaste politiker

Erik Bengtzboe – Sveriges femte sexigaste politiker

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.