Roza Güclü Hedin (S).
Roza Güclü Hedin (S). - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT BILD

Roza Güclü Hedin – Sveriges fjärde sexigaste politiker

En kamp för rättvisa och mänskliga rättigheter är värt att uppmärksamma. Därför är Roza Güclü Hedin Sveriges fjärde sexigaste politiker.


Sveriges sexigaste politiker

Motivering: Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är lång, kort, tjock eller smal. 

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något åt problemen i samhället, som visar att politik faktiskt kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges sexigaste politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsförbund

Juryn består av Nyheter24:s redaktion

Roza Güclü Hedin är socialdemokratisk riksdagsledamot och representerar Dalarnas län. Hon har suttit i riksdagen sedan 2010, och för första gången tar hon plats på Nyheter24:s lista över Sveriges tio sexigaste politiker. Hon för en antirasistisk kamp, brinner för mänskliga-, sociala- och kulturella rättigheter, samt för barn.

I sitt arbete med dessa frågor träffar Güclü Hedin mycket folk, och det är bland annat på grund av dessa möten som hon är en av Sveriges sexigaste politiker, tror hon själv, även fast hon blir väldigt förvånad när Nyheter24 ringer upp för att meddela nyheten.

– Jag tror att det är för att jag är ganska glad och spontan, och att det märks i mina möten med människor.

Vilken annan person inom politiken tycker du har det där "lilla extra"?

Jan Eliasson, han har allt. Han står för mycket, har karisma, glimten i ögat och är klok, och många kan nog identifiera sig med honom. Det känner jag att jag kan, även fast jag är en ung, kvinnlig politiker.

Vad är osexigt inom politiken?

– Att man är introvert, nonchalant och arrogant. Att man är "betongig", det vill säga inte mottaglig för nya intryck, idéer och människor. Det är inte så sexigt. 

Hur ska du fira att du är med på listan?

– Haha, ja hur ska jag fira? Genom att nypa mig själv i armen, tror jag.

Läs mer:

Ali Esbati – Sveriges fjärde sexigaste politiker

Linda Nordlund – Sveriges femte sexigaste politiker

Erik Bengtzboe – Sveriges femte sexigaste politiker

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!