Ulla visar upp sina skador.
1 av 4
Ulla visar upp sina skador. - Foto: Privat / Montage
Ulla, 72, blev attackerad av bitsk hund.
2 av 4
Ulla, 72, blev attackerad av bitsk hund. - Foto: Privat
Nu får hon inte svar från hundägaren.
3 av 4
Nu får hon inte svar från hundägaren. - Foto: Privat
Händelsen ska vara polisanmäld.
4 av 4
Händelsen ska vara polisanmäld. - Foto: Privat

Ulla, 72, attackerades av grannens hund

Ulla var ute och påtade i trädgården när hunden från grannträdgården enligt uppgift anföll henne. Historien sprids nu på Facebook.


LANDSKRONA. Berättelsen om Ulla, 72, som ska ha attackerats av en hund, sprids på Facebook via hennes syster, Inger Maltesdotter. 

Sä här skriver hon bland annat om sin systers upplevelse:

"En dag går hon i lugn och ro och klipper grenar på sin tomt då en av hundarna ålar sig under hennes staket och går till anfall. Hunden hoppar upp på henne och välter omkull henne och börjar tugga på hennes smalben, hennes arm och till slut tar den ett ordentligt bett i hennes haka. Hon ligger på marken och blodet forsar.

Förtvivlad ropar hon på hjälp tills ägaren kommer till undsättning och på hennes begäran kör iväg henne till sjukhuset där hon kommer under adekvat behandling. På läkarens inrådan görs polisanmälan. Hon har fått utstå grova tillmälen och en oerhörd nonchalans från ägaren.

Hur det gick med hunden? Den lever fortfarande. 

Hur det gick med damen? Hon lider av mardrömmar och andra psykiska problem och vågar knappt vistas ute på sin egen tomt!

Rättvist? Döm själva och dela gärna detta med era vänner"

"Omöjlig att ha att göra med"

Inlägget har delats närmare 450 gånger, och i kommentarsfältet upprörs människor över händelsen. 

Efterspelet ska ha präglats av svårigheter att få ut ersättning från hundägarens försäkringsbolagInger Maltesdotter förklarar sin version vidare:

– Hundägaren har varit omöjlig att ha att göra med. Min syster har ringt flera gånger och frågat om hans försäkringsbolag, men han lägger bara på luren, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Min syster är förtvivlad. Hennes eget försäkringsbolag kan inte göra något åt det, de säger bara att hon ska ringa polisen. Hon vill ju ha ersättning för skador och trasiga kläder, och även skadestånd.

Gjorts utredning

Enligt Maltesdotter har polisens utredning lett till att hundägaren tvingats vidta åtgärder.

– Utfallet har blivit att han måste sätta upp nytt staket och ha hunden i koppel utanför tomten. Eftersom det inte finns något på hunden eller ägaren sedan tidigare så gör de inte mer, säger hon.

Ägaren ger annan version

Hundens ägare menar att påståendena som sprids inte stämmer, och att hunden inte bitit Ulla. 

– Han skrämde henne och det har jag dåligt samvete för. Han skällde för att han såg henne i buskarna. Men det finns inget som bevisar att hunden bitit henne, säger han till Kvällsposten, och fortsätter:

– Hela min familj var i närheten, vi såg ingen attack. 

Utreds inte som brott

Polisen utreder dock inte händelsen som något brott.

– Vi tittade på om ägaren fått något föreläggande tidigare. Det hade han inte, och därför utreder vi det inte som något brott, säger Kent Johansson på Landskronapolisen, till Kvällsposten.

Eva-Lotta Hermansson Truedsson är presstalesperson vid Helsingborgspolisen. Hon förklarar några av rutinerna när det kommer till bitska hundar.

– Man gör givetvis en utredning, ser bland annat om ägaren har följt sina skyldigheter och om det varit några incidenter tidigare. Till syvende och sist utreder man om hunden är mentalt frisk, säger hon till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!