Så hjälper Sandra personer som lever med psykisk ohälsa

"Jag älskar människor och vill att alla som mår dåligt ska kunna få stöd."


Sandra Engström, 25, har levt med psykisk ohälsa i drygt sex år. Hon sökte sig till Facebook för att kunna prata med andra människor som går igenom samma sak och få stöd, men stödgruppen som Sandra gick med i blev ingen stödgrupp.

– Både medlemmar och administratörerna var elaka och skrev elaka kommentarer som skärp till dig, ta tag i dig själv och så vidare, det kan man inte säga till någon som mår psykiskt dåligt, säger Sandra till Nyheter24.

"Får råd och tips"

Så Sandra valde att starta en egen grupp i stället. 

Hon skapade gruppen "Vi som lever med ångest, depression, socialfobi m.m.", som nu har nästan 3 000 medlemmar. 

– Jag startade en egen stödgrupp där medlemmarna får skriva om det de vill, och om någon flyger på dem med elaka kommentarer så finns ju jag och mina andra administratörer där för att hålla koll, säger Sandra och fortsätter:

– Lever du med psykisk ohälsa eller har om du har någon i närheten som lever med det så är du välkommen att få stöd i gruppen. Man kan får tips och råd i hur man kan hantera olika situationer, vad man kan säga till sina anhöriga och så vidare. 

Vad har du fått för respons?

– Väldigt positiv. Får påhopp ibland men tar det med en nypa salt. Det är oftast personer som startar bråk i gruppen som blir arga. Det viktigaste är att de som lever i samma situation får prata med varandra och ge varandra stöd. Det är många medlemmar som inte fått hjälp via psyk men som finner stöd i gruppen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!