Mördades i trapphus på Södermalm

Jakten fortsätter på de två gärningsmännen som skjutit ihjäl en 27-årig man och skadat ytterligare en person på Södermalm i Stockholm på onsdagsmorgonen.


STOCKHOLM. Skottdramat på Södermalm tog en 27-årig mans liv och skottskada ytterligare en person, på onsdagsmorgonen. Gärningsmännen, troligen en man och en kvinna är fortfarande på fri fot, sedan de flytt från brottsplatsen vid Swedenborgsgatan.

– De har blivit skjutna, en i trapphuset och en ute på gården. Den som är skottskadad har förts till Karolinska sjukhuset med en skottskada i huvudet, men han har haft tur och skadorna är inte livshotande, säger Helena Johansson, yttre befäl på citypolisen, till Expressen.

Vittnen som befann sig på gatan hörde skotten och larmade polisen vid kvart över sju på morgonen. Polisen hittade de skjutna personerna på gatan. Ingen ska ha sett själva skottlossningen.

– Jag vaknade kvart över sju av två skott och sedan var det en man som skrek till. Jag gick ut på balkongen och tittade ut och såg en man ligga där nere och en del vittnen som kom fram. Sedan kom ambulansen och en massa poliser. Först tänkte jag att det var nyårsafton. Men det är ganska intensivt här i området så jag var inte så förvånad egentligen. Men det känns ändå fruktansvärt, säger ett vittne till TT.

Enligt Kjell Lindgren, informatör på Stockholmspolisen, arbetar ett stort antal poliser med mordet. En teknisk undersökning pågår på skottplatsen och polisen jobbar med så kallad "inre spaning", för att försöka hitta gärningsmännen. En moped anträffades brinnande vid Årstabergs pendeltågsstation ett par kilometer från mordplatsen strax efter att de skjutna männen hittades.

– Vi jobbar brett i dagsläget och kan inte utesluta att det har ett samband. Alla som är i tjänst jobbar med detta och vi har ringt in folk, säger Kjell Lindgren till TT.

Den som sköts till döds var en 27-årig litauisk medborgare. Den skadade mannens ålder och nationalitet är fortfarande okänd. Enligt pressjouren på Karolinska sjukhuset betecknas tillståndet för den skadade mannen som allvarligt men stabilt.

Enligt uppgifter till Expressen söker polisen en man och en kvinna iklädda dunjackor av märket Canada Goose, en röd och en svart.

– Fem-sex poliser tar sig just nu, med stege och brytjärn, in i en lägenhet i ett hus vid platsen där de skjutna männen hittades, enligt TT:s reporter på plats.

Polisen spärrade av delar av Södermalm och lokaltrafiken. Vid 8-tiden gick dock tågen som vanligt.

Om du har upplysningar om skottdramat, kontakta Södermalmspolisen på 08-401 15 66 och redaktionen på Nyheter24 på 08 678 77 00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!