1 av 2
- Foto: mcdonalds.se
2 av 2
- Foto: mcdonalds.se

Därför tar McDonalds bort Big Tasty

McDonalds lovade att Big Tasty skulle vara tillbaka "för alltid".


Tidigare i dag blev det klart att McDonalds i Sverige plockar bort favoriterna Big Tasty och Chili Cheese från menyn. Många har blivit riktigt upprörda av nyheten, och nu svarar McDonalds på kritiken.

– Vi tar bort Big Tasty tillfälligt för att göra plats för Maestro Classic, men Big Tasty kommer komma tillbaka till jul. När vi har lite mer avancerade hamburgare som Maestro Classic måste vi minska utbudet för att hålla en snabb om jämn service. Så därför pausas Big Tasty tillfälligt, säger Alexandra Svenonius, presschef på McDonalds till Nyheter24.

När Big Tasty kom tillbaka på menyn 2013 så marknadsfördes den genom ett löfte om att burgaren skulle vara kvar på menyn "för alltid". Ett löfte som McDonalds nu alltså bryter.

Bild: McDonalds.se

– Vi ändrar och utvecklar vår meny med jämna mellanrum, och det är så klart olyckligt om vi lovar att en produkt ska finnas för alltid och sen ta bort den, även om det är tillfälligt, säger Alexandra Svenonius.

Men är det inte dumt att lova då?

– Jo, men man kan ju aldrig garantera att solen går upp i morgon heller. Men det är klart att det är jättetråkigt att vi lovar något vi inte kan hålla fullt ut, även om Big Tasty kommer tillbaka.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
kommer du sakna big tasty?
Tack för din röst!
Senaste nytt

General Motors lyfter vinstprognos

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

En sydkoreansk man har dömts till 14 månaders fängelse för att ha tagit livet av ett 70-tal katter.

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.