Kvävdes troligtvis till döds.
1 av 5
Kvävdes troligtvis till döds. - Foto: TT Bild
Lisa Holm.
2 av 5
Försvann efter en dag på jobbet. - Foto: TT Bild
Hittades i närheten av en lada på Kinnekulle.
3 av 5
Hittades i närheten av en lada på Kinnekulle. - Foto: TT Bild
Jobbade på kafé.
4 av 5
Jobbade på kafé. - Foto: TT Bild
Mordutredningen.
5 av 5
Lisa Holm blev 17 år. - Foto: TT Bild

Nya uppgifter: Så dog 17-åriga Lisa Holm

UPPDATERAD. Nya uppgifter i fallet presenteras i TV4-programmet "Brottsplats Sverige".


Det har gått drygt tre månader sedan Lisa Holm, 17, hittades död vid en gård på Kinnekulle, nära hennes jobb på ett kafé i Blomberg.

Bildkälla: TT Bild

Fram tills nu har dödsorsaken inte offentliggjorts, men uppgifter till tv-programmet "Brottsplats Sverige" som sänds i TV4 i kväll säger att Lisa Holm dog av kvävning. Det skriver Aftonbladet.

Det har tidigare spekulerats i sexuella motiv, men Brottsplats Sverige avslöjar uppgifter ur polisutredningen som visar att det inte fanns några spår av sexuella övergrepp på Lisa Holms kropp.

En tredje detalj som avslöjas är kroppen har flyttats till platsen där hon hittades, troligen för att mördaren eller mördarna försökt gömma undan den. Rättsläkare är sedan tidigare säkra på att Lisa Holm med största sannolikhet dog den 7 juni, samma dag som hon försvann.

– Det bekräftar vår bild, har Lars Johansson, chef för grova brott i Skövde, tidigare sagt till Aftonbladet.

Bildkälla: TT Bild

Lisa Holms död berörde hela Sverige under sommaren. Ingen är dömd för mordet. Tre personer misstänktes ursprungligen, två bröder, 31 och 35 år gamla, och en kvinna. Just nu sitter 35-åringen häktad, och chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm menar att DNA-fynd som finns utgör "bindande bevisning".

– Vi har bland annat fått svar på dna-fynd – det rör sig om fynd av den misstänktes blod på Lisa Holms tillhörigheter, sa han i samband med svaren från NFC (Nationellt forensiskt centrum), har Wennerholm tidigare sagt till Aftonbladet.

LÄS MER: Leif GW Persson: "Orolig att Lisa Holms mördare kan gå fri"

Alla misstänkta nekar till inblandning i mordet.

Uppdatering: Polisen har under torsdagen dementerat uppgifterna om dödsorsaken. De är samtidigt förtegna om vad som hänt.

– Det kommer inte vara den officiella dödsorsaken. I övrigt kommenterar vi inte den här delen av protokollet, säger Lars Johansson till P4 Skaraborg.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.