Gränskontrollerna införs på torsdagen.
1 av 3
Gränskontrollerna införs på torsdagen. - Foto: TT Bild
Kommer ske vid Hyllie.
2 av 3
Kommer ske vid Hyllie. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Polisen varnar för trafikkaos.
3 av 3
Polisen varnar för trafikkaos. - Foto: TT

Polisen varnar: Här kan gränskontrollerna skapa trafikkaos och förseningar

Gränskontrollerna införs på torsdagen. Och polisen går nu ut med platsen där de kommer ske. Samtidigt varnar de för kaos i trafiken.


Det har pratats en hel del om gränskontroller och på torsdagen kommer de införas. Polisen kommer fokusera på Hyllie tågstation som är den sista stationen på svensk mark före Öresundsbron över till Danmark tar vid.

Kontrollerna kan leda till förseningar, och polisen varnar även för kaos för biltrafiken.

– Det är 1 000 bilar i snitt i timmen som passerar bron och vid vissa tidpunkter betydligt fler. Det är klart som sjutton att det blir köer, säger Leif Fransson, operativt ansvarig, till Aftonbladet.

Vid lunchtid ska kontrollerna vara uppe, men det kommer inte att flyta på klockrent direkt.

– Om man tror att gränskontrollerna kommer att kommer att fungera till hundra procent från och med klockan tolv så är det fel. Det kommer att märkas på bron främst, 12.01 kommer vi att skicka ut befattningshavare, säger Leif Fransson, operativt ansvarig vid gränspolisen i region Syd.

Det var först i går kväll som informationen om kontrollerna nådde polisen, skriver Aftonbladet. Exakt hur många poliser som behövs är i nuläget oklart, men polisen i Skåne kommer inte ta hjälp från övriga landet ännu.

Giltiga id-handlingar gäller, oavsett vem du är, polisen kommer inte vara selektiva i sitt urval, uppger de för Aftonbladet. Körkort är tillsammans med pass eller nationellt id-kort de id-handlingar som gäller.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!