Det finns uppgifter om att flera personer gripits.
1 av 2
Det finns uppgifter om att flera personer gripits. - Foto: TT
Polisen vid asylboendet.
2 av 2
Polisen vid asylboendet. - Foto: TT

Flera personer till förhör efter gripande av misstänkt terrorist

Den misstänkte terroristen är gripen. Det finns olika uppgifter om antalet personer som kallats till förhör, men under torsdagen åkte flera personer med polisen från det asylboende där den misstänkte greps.


På torsdagskvällen greps den misstänkte terroristen vid ett asylboende i Boliden, Västerbotten. Han är skäligen misstänkt för förberedelse till terrorbrott och gripandet ska ha gått lugnt till, enligt Säpo.

Men vittnen uppger för tidningen Norran att gripandet skedde redan på torsdagseftermiddagen, och att polisen därefter har åkt tillbaka till boendet för att ta in fler folk på förhör.

Enligt vittnesuppgifter ska flera personer ha fått åka med polisen. Enligt Säpo är det bara en person gripen. Då andra uppgifter pekar på att mannen bott på asylboendet ett tag så är det troligt att polisen vill höra andra personer som gjort detsamma.

Olika uppgifter om antalet som kallats till förhör finns – allt mellan fyra och 12. Under dagen kommer förhör att inledas med den misstänkt.

UPPDATERAD SÖNDAG 22 NOVEMBER:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!