Är frisläppt.
1 av 3
Är frisläppt. - Foto: TT
Pratar ut i en intervu med Expressen.
2 av 3
Pratar ut i en intervu med Expressen. - Foto: TT
Han säger att allt är bra.
3 av 3
Han säger att allt är bra. - Foto: TT

Tidigare terror-misstänkte 22-åringen: "Alla vet att jag är oskyldig"

Han greps misstänkt för terrorbrott, men släpptes. Nu berättar 22-åringen om gripandet, frigivningen och framtiden.


Han greps i torsdags förra veckan, skäligen misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Boliden fick uppleva en för samhället ovanligt stor polisinsats. Men något stämde inte, och i söndags släpptes 22-åringen. Nu är samtliga misstankar mot honom avskrivna.

I en intervju med Expressen berättar han om gripandet och framtiden nu när han släppts.

– Jag vill bara bo här och må bra. Jag vill fortsätta mitt normala liv, med mina vänner. Jag har saknat dem.

22-åringen vill inte skylla på Säpo eller andra myndigheter, något han poängterar flera gånger under intervjun med Expressen.

– De har gjort sitt jobb. Vem som helst kan bli misstänkt. Jag har blivit väl omhändertagen och sen har de också förstått att jag inte är misstänkt för något.

Mannens namn och bild har publicerats av flera medier, däribland Nyheter24. Men 22-åringen säger att han inte är arg på någon.

– Vad ska man göra? Nu har jag hamnat i den här sitsen. Det spelar ingen roll. Alla vet att jag är oskyldig. Jag hoppas att allt blir bra, säger han.

Säpo har tidigare fått kritik för sitt agerande, bland annat i sociala medier och i opinionstexter. Vice chefsåklagare Hans Ihrman säger till Expressen att det förvånar honom, då allämnhetens insyn i utredningen är knapp.

Både säpo och 22-åringens advokat har uppgett att det vid tidpunkten för gripandet fanns ett underlag för det.

Kommentar:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!