Snösnoppen i Göteborg är tillbaka – större än någonsin

Han tog bort snösnoppen i centrala Göteborg för att ge kommunen som stod handfallna en känga. Men när Emilian Sava såg engagemanget på nätet ångrade han sig – och gottgjorde tusenfalt.


När Emilian Sava, som jobbar på en saneringsfirma i Göteborg, läste om att kommunen behövde hjälp att ta bort snösnoppen som någon hade skapat i Vallgraven i centrala Göteborg beslutade han sig för att hjälpa till.

– I mitt jobb vet jag att det kan vara viktigt att få bort saker så fort som möjligt. Om det poppar upp en snopp kanske det poppar upp andra saker i snön som folk plötsligt får för sig att göra och som kanske inte går statens väg. Så har det varit i klottervärlden till exempel, säger Emilian Sava till Nyheter24.

Sagt och gjort. Men när han och hans kollegor hade fått bort skapelsen upptäckte Emilian Sava den snabbt växande Facebook-gruppen "Återskapa snökuken". Han bad om ursäkt i gruppen och lovade att gottgöra alla.

Emilian Sava ringde då en kollega, tog med sig två snöslungor och åkte ut i Askimsviken.

– Där var det bara att slänga upp en drönare, köra på och bjuda på den stora härliga saken, säger han.

Resultatet blev en gigantisk snopp i snön, något som människorna i Askim uppskattade, berättar Emilian Sava.

– Alla som såg oss där blev jätteglada. Och det lustiga var att folk började leka i de här spåren. Då tänkte jag bara att det var tur att de inte kunde se vad det var då, säger Emilian Savan och skrattar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du nya snösnoppen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.