Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snösnoppen i Göteborg är tillbaka – större än någonsin

Han tog bort snösnoppen i centrala Göteborg för att ge kommunen som stod handfallna en känga. Men när Emilian Sava såg engagemanget på nätet ångrade han sig – och gottgjorde tusenfalt.

Spår i snön

När Emilian Sava, som jobbar på en saneringsfirma i Göteborg, läste om att kommunen behövde hjälp att ta bort snösnoppen som någon hade skapat i Vallgraven i centrala Göteborg beslutade han sig för att hjälpa till.

– I mitt jobb vet jag att det kan vara viktigt att få bort saker så fort som möjligt. Om det poppar upp en snopp kanske det poppar upp andra saker i snön som folk plötsligt får för sig att göra och som kanske inte går statens väg. Så har det varit i klottervärlden till exempel, säger Emilian Sava till Nyheter24.

Sagt och gjort. Men när han och hans kollegor hade fått bort skapelsen upptäckte Emilian Sava den snabbt växande Facebook-gruppen "Återskapa snökuken". Han bad om ursäkt i gruppen och lovade att gottgöra alla.

Emilian Sava ringde då en kollega, tog med sig två snöslungor och åkte ut i Askimsviken.

– Där var det bara att slänga upp en drönare, köra på och bjuda på den stora härliga saken, säger han.

Resultatet blev en gigantisk snopp i snön, något som människorna i Askim uppskattade, berättar Emilian Sava.

– Alla som såg oss där blev jätteglada. Och det lustiga var att folk började leka i de här spåren. Då tänkte jag bara att det var tur att de inte kunde se vad det var då, säger Emilian Savan och skrattar.

Prenumerera och ha något att prata om vid middagsbordet.

Gillar du nya snösnoppen?

Mer:

Gjorde penistatuering när han var ung och dum – i dag flyr tjejerna sovrummet
KOMMENTARER
Innan du kommenterar: läs våra regler