Marklunds huvudperson JK-anmäler

"Mia" i Liza Marklunds böcker JK-anmäler författaren Monica Antonsson.


1999. Liza Marklund släppte boken Gömda - den sanna historien om misshandlade och utsatta Mia. Trodde alla, även journalisten Monica Antonsson.

Men under en intervju med "Mia", bokens huvudperson som utsatts för återkommande övergrepp, träffar Antonsson en "Mias" son, som ingen visste fanns, och lite senare uppdagas ett helt annan historia än den som hela svenska folket tagit till sina hjärtan. Som vi fått reda på varit sann.

Istället för att låta det gå bestämde sig Antonsson för att skriva en egen bok som låter den andra sidan säga sitt. I Antonssons bok får "Mias" son ge sin version av historien.

Antonsson anmäls till justitiekanslern

Huvudpersonen "Mia" i Liza Marklunds storsäljare "Gömda" och "Asyl" JK-anmäler journalisten och författaren Monica Antonsson som i morgon, den 12 december, kommer ut med boken Mia - sanningen om Gömda.

I Antonssons bok anklagas Liza Marklund och "Mia" för att historien är en bluff. Antonsson påstår, enligt en intervju i Realtid, att den förföljelse från en före detta pojkvän som "Mia", i Marklunds böcker, ska ha utsatts för till stora delar är påhittad.

"Mia" ska ha låtit sig intervjuas av Antonsson under löfte om källskydd och anonymitet. Hon anklagar i anmälan till JK författaren för att ha brutit mot tryckfrihetsförordningens krav på källskydd och för att i arbetet med boken ha röjt hennes skyddade identitet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!