Emily placerade ut en lure utanför barnsjukhuset. En lure lockar till sig pokémon under 30 minuter.
1 av 3
Emily placerade ut en lure utanför barnsjukhuset. En lure lockar till sig pokémon under 30 minuter. - Foto: Privat / Pokémon Go
Emily Thomter berättar att hon själv har varit inlagd på sjukhus och vet hur långtråkigt det kan vara.
2 av 3
Emily Thomter berättar att hon själv har varit inlagd på sjukhus och vet hur långtråkigt det kan vara. - Foto: Privat
Ett enkelt sätt att skänka andra glädje i en halvtimme.
3 av 3
Ett enkelt sätt att skänka andra glädje i en halvtimme. - Foto: Faksimil / Pokémon Go

Emily vet att sjuka barn behöver glädje – gjorde det här på Pokémon Go

Pokémon Go har tagit världen med storm. Tack vare spelet såg Emily en chans att göra världen lite bättre i 30 minuter.


Pokémon Go gör miljontals människor glada. Spelet leder fram till äkta dejter och personer med autism och depression mår bättre än på länge.

Någon som alltid har varit ett fan av pokémon är Emily Thomter. Sedan hon var liten har hon spelat olika typer av pokéspel, och nu har hon självklart börjat med Pokémon Go.

När Emily tvingades besöka Drottning Silvias Barnsjukhus på torsdagen såg hon möjligheten att använda spelet för att skänka lite glädje till de barn som vårdas där.

– Min lillasyster var sjuk och var på akuten, och jag har själv erfarenhet av att vara inlagd. När jag ändå var där så la jag ut en lure för barnen så de kan få något kul att göra, säger hon till Nyheter24.

Hon berättar att hon av egen erfarenhet vet hur långtråkigt det kan vara på sjukhus.

– Det finns inte så mycket att göra. Det blir deprimerande och man tar sig inte upp för det finns inte mycket att göra. Man kan inte gå mycket och ser inte så mycket folk, säger hon.

Som alla Pokémon Go-fans vet är en lure en funktion en kan använda på pokéstops för att locka dit fler pokémon under 30 minuter. Perfekt för barn som kanske inte kan röra sig så långt bort.

– Jag tänkte att det kan ge dem något att göra, i alla fall en halvtimme, säger Emily.

Och visst är det fint. Kanske kan det vara starten på en trend, att skänka lures till alla som inte har möjlighet att gå långa sträckor för att samla?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställda döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.