Sofia var ute och sprang när hon plötsligt började känna sig snurrig.
1 av 3
Sofia var ute och sprang när hon plötsligt började känna sig snurrig. - Foto: Privat
Hon sprang in på Filmstaden.
2 av 3
Hon sprang in på Filmstaden. - Foto: Privat
Och killen gav henne en Fanta som kan ha räddat henne liv.
3 av 3
Och killen gav henne en Fanta som kan ha räddat henne liv. - Foto: Privat

​Sofia, 23, träffade en hjälte på bion: "Han kan ha räddat mitt liv"

Sofia började känna sig snurrig, svettig och kände hur synen försvann.


Sofia Larsson-Stern, 23, har levt med diabetes typ 1 i ungefär 8 år. Under måndagskvällen bestämde hon sig för att gå ut och springa.

– Efter en halvtimme så började jag känna mig lustig, snurrig och jag svettades. Jag kände hur jag började tappa synen, säger Sofia till Nyheter24.

Sofia har en kontinuerlig blodsockermätare och när hon kollade så var det lågt och sjönk snabbt. Men eftersom den visar lite i efterhand så var det nog lägre än det visade.

– Jag insåg att det druvsocker jag hade med mig inte skulle räcka. Jag hade precis sprungit förbi Filmstaden och jag behövde ta mig till första bästa ställe där det fanns socker.

Hon gick in och personalen höll på att stänga eftersom klockan var halv elva på kvällen.

– När jag kom in så frågade jag om en cola och killen som jobbade där sa "funkar det med Fanta?". Han gav mig den och jag behövde inte betala för den. Jag satte mig ner och efter ett tag så började jag dra mig hemåt så de kunde stänga.

Sofia berättar att hon på vägen hem insåg vad som egentligen hänt. Eftersom det var sent, mörkt och hon var ensam.

– Vad hade hänt om jag hade svimmat och ingen hittat mig? Nästa steg då är att man inte vaknar. Hade jag överlevt? Han kan ha räddat mitt liv.

Sofia delade sen ett inlägg på Facebook samt skrev ett blogginlägg om händelsen som har delats flitigt och i kommentarsfältet är det mycket positiva kommentarer.

– Hälften tycker att det var toppen att jag mår bra och den andra hälften hyllar killen som hjälpte mig. Det är värdefull kunskap så jag tycker att det är toppen.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.