Fler rapporter om hotfulla clowner har kommit in. Clownen till höger är dock från ett annat tillfälle.
1 av 2
Fler rapporter om hotfulla clowner har kommit in. Clownen till höger är dock från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Facebook
I helgen ska till exempel två kvinnor i 25-årsåldern ha jagats av en clown i Timrå. Kvinnorna var på väg till den enas bil efter att de hade slutat jobbet.
2 av 2
I helgen ska till exempel två kvinnor i 25-årsåldern ha jagats av en clown i Timrå. Kvinnorna var på väg till den enas bil efter att de hade slutat jobbet. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Två kvinnor var på väg hem från jobbet – attackerades av hotfull clown

Det råder clownfeber i Sverige. Nu kommer fler rapporter om attackerande clowner runt om i landet.


Det råder clownfeber.

Men inte sådana som får vissa att skratta, utan läskiga clowner.

De har setts i städer över hela världen – i USA, Storbritannien och Australien. Trenden handlar om att folk helt enkelt vill jävlas genom att klä ut sig till clowner.

ClownBildkälla

Nyheter24 har berättat om 18-åriga Jasmine Johansson som fick en chock när hon var på väg till bussen utanför sin lägenhet i Tannefors i Linköping. Där stod nämligen en obehaglig clown.

Men fler rapporter har kommit in om läskiga clowner i Sverige. I helgen ska till exempel två kvinnor i 25-årsåldern ha jagats av en clown i Timrå.

Kvinnorna var på väg till den enas bil efter att de hade slutat jobbet.

– Då fick de se en person utklädd till clown. Clownen började springa efter dem och bete sig hotfullt, säger Helen Häggmark, förundersökningsledare vid polisen i Medelpad, till Sundsvalls Tidning.

Clownen ska sedan ha attackerat bilen genom att först hoppa upp på taket – och sedan slita i handtaget på en av bilens dörrar.

Kvinnorna larmade polisen – som nu utreder händelsen som ofredande.

– Det finns även misstanke om skadegörelse eftersom det blev repor på bilen när clownen var uppe på den, säger Helen Häggmark.

Det ska även finnas fler människor som har sett clowner i Timrå vid andra tillfällen den senaste tiden, skriver Sundsvalls Tidning.

Olivia Hogan såg en läskig clown i Linköping och lyckades fånga den på film:

Har du fånat en clown på bild? Skicka in din video eller bild till vår Facebooksida – eller här:

Många gillar inte clowner. Nyheter24:s Karl-Anders Lindahl är en av dem. Han är till och med så seriös att han skriver att han kommer "sänka clownjäveln" om de ger sig på honom.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för clowner?
Tack för din röst!