Mannen åkte fast för våldtäkten på grund av sin bibel.
1 av 2
Mannen åkte fast för våldtäkten på grund av sin bibel. - Foto: TT
Mannen dömdes till fängelse i 2,5 år och utvisning i tio år i Falu tingsrätt, i Svea hovrätt sänktes mannens straff i går till två år och tre månader och utvisning.
2 av 2
Mannen dömdes till fängelse i 2,5 år och utvisning i tio år i Falu tingsrätt, i Svea hovrätt sänktes mannens straff i går till två år och tre månader och utvisning. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT

Kvinna blev våldtagen i sitt hem – mannen åkte fast på grund av sin bibel

Innan mannen gick ifrån kvinnans lägenhet sa att hon var "en bra tjej" och klappade henne på axel samt sa att han skulle be för kvinnan.


Det var i juni tidigare i år som en man ringde på dörren hemma hos en kvinna i Falun, Dalarna. När hon öppnade dörren såg hon en okänd man med en bibel i handen.

Han hävdade att han var pastor och ville ha hjälp med vägen till en föreningslokal. Hon visade honom vägen till lokalen, som visade sig vara stängd, rapporterar Aftonbladet.

Mannen började sedan prata om religiösa frågor med kvinnan, som berättade att hon inte var troende. När han erbjöd kvinnan en healing tackade hon nej och det var då han tog tag i hennes handled.

Kvinnan flydde men mannen hann sätta sin fot i dörröppningen innan hon hann stänga. Han knuffade omkull kvinnan och våldtog henne. Innan mannen gick ifrån kvinnans lägenhet sa att hon var "en bra tjej" och klappade henne på axel samt sa att han skulle be för kvinnan.


När polisen larmades av kvinnan började polisen leta efter mannen. Efter två veckor anhölls han i sin frånvaro efter att någon tipsade polisen om vem han var. Personen som tipsade polisen visste vem mannen var på grund av bibeln, då han under en lång tid gått runt med den.

Den 41-åriga mannen påstod själv att han bara höll henne i händerna och han var homosexuell och inte hade ett intresse för kvinnor. Men polisen pekade på att det rörde sig om våldtäkt, eftersom hans DNA hittats på kvinnans kropp.

Mannen dömdes till fängelse i 2,5 år och utvisning i tio år i Falu tingsrätt, i Svea hovrätt sänktes mannens straff i går till två år och tre månader och utvisning.

Den 41-åriga mannen ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan, rapporterar Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.