Kim svimmade när hon stod vid köket på skolan.
1 av 5
Kim svimmade när hon stod vid köket på skolan. - Foto: Privat
Hon fick andra grandens brännskador över nio procent av sin kropp.
2 av 5
Hon fick andra grandens brännskador över nio procent av sin kropp. - Foto: Privat
Idag ser Kim ut så här efter att såren läkt.
3 av 5
Idag ser Kim ut så här efter att såren läkt. - Foto: Privat
Hon har fortfarande ärr på kroppen.
4 av 5
Hon har fortfarande ärr på kroppen. - Foto: Privat
Men hon säger att hon lärt sig att leva med dem och idag är stolt över dem.
5 av 5
Men hon säger att hon lärt sig att leva med dem och idag är stolt över dem. - Foto: Privat

Kim, 17, svimmade i köket och fick kokhet sås över sig – så ser hon ut nu

När Kim stod vid spisen i skolan svimmade hon plötsligt och fick en kastrull med sås över sig, vilket resulterade i allvarliga brännskador.


För ett år sedan hade Kim Flogberg just börjat på en ny restaurangskola. Första dagen stod hon i köket på skolan när hon plötsligt började känna sig yr och kollapsade över spisen. Hon fick då en kastrull med kokande sås över sig.

Hon fördes snabbt till sjukhus med ambulans där det konstaterades att hon fått andra gradens brännskador över nio procent av kroppen.

– Som tur var hällde min lärare kallt vatten över mig direkt, om han inte gjort det hade det kunnat bli mycket värre, berättar Kim för Nyheter24.

Bildkälla: Privat

Anledningen till att Kim svimmade är inte helt klar. Kim själv tror att det var en kombination av värmen, nervositeten över att ha börjat i en ny skola och att hon inte ätit eller sovit så bra precis innan.

Kim fördes med ambulans till sjukhuset i Trollhättan där hon sövdes ner så att personalen kunde skrubba bort den brända huden. Nästa dag flyttades hon till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Bildkälla: Privat

Där låg hon i en vecka för att personalen skulle kunna lägga om såren och se att de läkte fint. Varje gång personalen lade om såren behövde Kim duscha och det var något av det mest smärtsamma hon varit med om, trots att hon fick morfin dagligen.

– Allt var overkligt, jag fattade inte riktigt att det verkligen hänt. Trodde aldrig jag skulle vara med om något sådant. Det var väldigt psykiskt jobbigt att se sig själv i spegeln i början.

Bildkälla: Privat

Som tur var för Kim så läkte hennes sår väldigt bra och idag syns nästan inga spår efter brännsåren i ansiktet. Men hon har fortfarande ärr kvar på bröstet, ryggen och axlarna.

Men hon säger ändå att händelsen har gett henne mer självförtroende.

– Jag har lärt mig att leva med ärren. Jag är snarare stolt över att ha klarat det och jag har ingen lust att skämmas över det! Jag är vacker som jag är.

Bildkälla: Privat

Nyheter24 har tidigare skrivit om Axel Schylströms resa från olyckan till Idolscenen och även om Malin Ericsson som brännskadades under sin bröstoperation.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du bränt dig någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.