1 av 2
2 av 2

Så mycket ska tatueringar kosta – enligt tatuerare

Ska du tatuera dig men är osäker på hur mycket den bör kosta? Inga problem. Nyheter24 har kollat upp det åt dig!


Att betala för tatueringar är inte lika enkelt som att till exempel köpa en jacka eller en tröja. Det finns oftast ingen satt prislista och kan skilja sig från tatuerare till tatuerare. 

Nyheter24 har pratat med tre stycken tatuerare om vad en bör tänka på när en betalar för tatueringar och vad priset bör ligga på. 

– Det korta svaret från en som varit i branschen i 23 år är, du får vad du betalar för, säger Hasse på No Fear tattoo till Nyheter24. 

Han förklarar att med ett exempel. 

– Betala 700:- hemma hos Pelle i en lägenhet för att köra hela underarmen. Eller gå till ett välrenommerat proffs i kontrollerad studio med en solid portfolio och väntetider och betala 10-15000 kronor. För motsvarande motiv.

Att gå till någon hemmastudio eftersom att priset är billigare är inget som Hasse rekommenderar. Han tycker att det högre priset ska ses som investering i något du ska ha hela livet. 

Rasmus på City Tattoo 727 berättar för Nyheter24 att det alltid är tatueraren som sätter priset. 

– Priset sätter alltid tatueraren, bästa är alltid att gå till en studio som vart med i branschen länge och inte försöker lura av en pengar. Du kan tänka med pris att till exempel ett guldsmycke varar inte för alltid, men en tatuering gör det. Snåla inte.

Bildkälla: Pixabay

Anna Sundvall på Deepwood tattoo är lite mer precis när det kommer till pris och ger Nyheter24 en ram en kan tänka utifrån. 

– Det är olika från tatuerare till tatuerare, men oftast finns det en boknings/skiss-avgift som brukar vara 500-1000 kronor ungefär. Tatueraren behöver också veta att kunden kommer dyka upp och ha en liten försäkran om att man inte skissat/bokat in någon som eventuellt avbokar/inte dyker upp. Detta händer relativt ofta.

I det priset ska bokning, rådgivning, skissande, material och att ni bestämmer storlek och tid det tar att göra tatueringen. 

– Efter den slutgiltiga betalningen går ca hälften bort till skatt/moms så man kan räkna med att själva lönen för tatueraren är cirka hälften av det man betalat. För att få ett hum om pris är det alltid bäst att höra av sig till tatueraren i fråga för att få en uppskattning, säger Anna till Nyheter24.

Se också videon om hur tatueringar åldras

Läs också om vad du inte ska, enligt tatuerare, göra när du tatuerar dig

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du tatueringar?
Tack för din röst!