Storm i Sverige
Storm - Foto: TT

Snökaos i hela Sverige – inställda flyg och masskrock

Just nu är det riktigt busväder i större delarna av Sverige. Flyg har blivit inställda, tåg har stannat och masskrockar har bildats. SMHI har utfärdat en klass 1 varning i hela Sverige och man borde helst stanna inne.


Det är sportlov på flera ställen i Sverige och många ska ge sig ut på vägarna. Men tänk till både en och två gånger innan du gör det för snön ger riktigt dålig sikt och det är halt. 

Just nu hålls endast en bana öppet på Arlanda vilket har gjort att ett flertal flyg har blivit inställda. Personal jobbar hårt med att hålla banan öppen i stormen. 

Passagerare har fått sina biljetter ombokade och får förhoppningsvis åka med nästa avgång från Arlanda, säger Fredrik Henriksson , presschef på SAS till Expressen.

Snöstormen orsakar inte bara inställda flyg utan även en stor krock har skapats med 30 runt fordon inblandade på E4, på väg mot Arlanda. Vägen kommer att vara avstängd under förmiddagen och bilister uppmanas att ta en annan väg. 

Trafiken är mer eller mindre stillestånden och de flesta vänder om. 

Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen säger till Expressen att man ska köra lugnt och anpassa hastigheten efter hur halt det är. Han säger också att det är tydligt att personer inte har gjort det nu på morgonen.

SMHI har utfärdat klass 1 varning i större delen av Sverige. 

Mycket kall luft härjar i många delar av landet och i Norrland kan det bli närmre - 37 grader kallt. Under dagen kommer det bli molnigt vilket förhoppningsvis kommer att dämpa kylan lite.

I resten av Sverige kommer det vara lite mildare men mycket snö kommer att fortsätta falla. 

Du som kommer att åka tåg nu under dagen riskerar att få det inställt. I Västsverige har tåg blivit stillastående på grund av kylan och blåsten. Tåg till och från Göteborg mot Linköping har ställts in. 

Det kommer att komma snö upp till tio centimeter i Kalmars län och på Öland. Det kommer att ge riktigt dålig sikt, så försök att inte ge dig ut på vägarna om du absolut inte måste.

Se mer om vädret i klippet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Stannar du inne?
Tack för din röst!