Erika varnar nu andra populära produkten från Veet
Erika kommer aldrig använda hårborttagningskrämen från Veet - Foto: Privat

Erika, 22, varnar för populära produkten från Veet

Erika har använt samma produkt för att ta bort hår i flera år. Men för någon vecka sedan slutade det riktigt illa. Efter bara någon minut började det svida och sedan såg hon hur hennes ben såg ut. Nu vill hon varna andra.


I början av mars använde sig 22-åriga Erika av en hårborttagningskräm från Veet. En produkt hon har använt sedan flera år tillbaka.

Men den här gången slutade det i katastrof och fortfarande en vecka efter händelsen har hon märket på benen kvar.

– Jag skulle ta bort hår på benen och hade inte räknat med något sånt här skulle hända. Bara efter någon minut började det svida, men jag tänkte att det kunde göra det ibland och att det säkert inte var någon fara, berättar Erika för Nyheter24.

Men när hon skulle ta bort den började det bränna på benen och hon hade fått röda prickar på insidan av benen. 

– Det gjorde jätteont, först var det röda prickar och sedan blev det som ett blåmärke. Det ser ut som huden lossnat och det är fortfarande kvar även fast det gått nästan en vecka. När jag känner på det svider det, det börjar försvinna men är fortfarande helt lila. 

Erika skadades när hon använde Veets hårborttagning. Bildkälla: Privat

Erika delade även med sig av vad som hänt i en grupp på Facebook, del för att varna andra men också för att ta reda på om någon annan råkat ut för samma sak. 

– Det var flera personer i gruppen som hade varit med om liknande och reagerat på krämen. Kanske har de har ändrat ingredienserna eller något sånt.

Hon mailade även företaget, som erbjöd sig att betala läkarkostnader, och förklarade vad som hade hänt.

Svaret från Veet. Bildkälla: Privat

Erika berättar att hon inte kommer att använda produkten igen, i alla fall inte förrän de ser över eller ändrar innehållet. 

– Jag kommer inte våga använda den igen efter det här eftersom jag säkert kommer att reagera på samma sätt och jag hoppas inte att någon annan råkar ut för samma sak, för det gjorde så ont. 

Företaget Reckitt Benckiser, som äger Veet, vill inte kommentera Erikas fall utan att själv ha fått kolla på det.

"Vi tar våra kunders säkerhet och hälsa på allvar och är här för att hjälpa till. Vi har en konsumentlinje som tar hand om kundklagomål och som, vid behov, inkluderar medicinskt stöd. Men för att kunna erbjuda det måste vi förstå detaljerna och ideligen också prata med kunden," skriver Andrea Riepe i ett mejl till Nyheter24.

Det är inte första gången Reckitt Benckiser ger ett liknande svar.

Förra året skrev Nyheter24 även om Elin som också använde hårborttagningskrämen och fick så ont att hon knappt kunde gå. Då sa Ina Andreasen som även hon jobbar på den danska PR-avdelningen på brittiska företaget Reckitt Benckiser så här till Aftonbladet: 

– Vi vill gärna gå till botten med det här, men vi kan inte göra något innan vi vet mer. Om det visar sig vara något problem med krämen kommer vi att vidta åtgärder och kompensera kunden.

Det kan du läsa mer om vad som hände Elin här!

Eller 5 saker du måste veta innan du rakar benen nästa gång – här kan du läsa mer om det!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om liknande?
Tack för din röst!