Agnes, Polisljus
17-åriga Agnes är försvunnes sedan två veckor. - Foto: Polisen, Johan Nilsson/TT

Agnes,17, har varit försvunnen i två veckor – polisen vädjar om tips

17-åriga Agnes från Mora har varit försvunnen i två veckor. Polisen vädjar till hjälp av allmänheten i hopp om att hitta henne.


Natten till lördag den 26:e januari försvann 17-åriga Agnes från sitt hem i Mora och sedan dess är hon inte återfunnen.

Senast hon sågs var på en övervakningsfilm i ett köpcentrum i Sollentuna, norr om Stockholm. Det var samma dag som hon ska ha försvunnit, rapporterar Aftonbladet

Polisen vädjar om hjälp

Den 1 februari delade polisen i Dalarna ett inlägg om den försvunna flickan på sin Facebook-sida. Sedan dess har inlägget fått över 12 000, däribland av flera olika polisdistrikt i landet. 

Polisen vädjar om hjälp i sökandet efter Agnes och är intresserade av iakttagelser i anslutning till försvinnandet, samt om någon vet var hon kan befinna sig nu. 

De skriver också att hon enligt uppgifter kan befinna sig i Stockholmsområdet. 

Ingen förundersökning inledd 

En anmälan om misstänkt människorov upprättades hos polisen, som senare lämnades till Åklagarmyndigheten för bedömning om förundersökning skulle inledas eller inte.

Men under fredagen har kammaråklagare Eva Wintzell, vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, beslutat att en förundersökning inte ska inledas, då man inte tror att ett brott ska begåtts. 

Signalement

Agnes är ungefär 155 centimeter lång och har en smal kroppsbyggnad. Hennes hår är är mörkblont med ljusa slingor. Vid tidpunkten av försvinnandet ska hon ha burit en blå eller lila jacka med pälskrage. På övervakningsbilderna ser man också att hon bar en blågrön ryggsäck och sannolikt svarta, ankelhöga vinterkängor.

Polisens Facebook-inlägg. Bildkälla: Facebook

Tipsa polisen

Har du sett Agnes eller har du någon information om hennes försvinnande? Hör då av dig till polisen på 114 14!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!