undefined
1 av 2
undefined - Foto: http://peregrinos-robertoyruth.blogspot.se/
2 av 2
- Foto: Centro de estudios Borjanos

Nu vill alla se "Ecce Homo"

När nyheten kom ut att en 100-årig tavla i Spanien förstörts trodde alla dess historia var slut. Nu visar det sig att den kanske bara börjat.


"Ecce Homo"

"Ecce Homo" föreställande Jesus målades av Elias Garcia Martinez någon gång under 1800-talet och har funnits uppsatt i Santuario de Misericodia-kyrkan i över 120 år

SPANIEN. "Världens sämsta restaurering" har blivit en turistattraktion. Det skriver TT Spektra genom Sveriges Radio. Tavlan "Ecce Homo" - som efter en misslyckad restaurering av en 80-årig kvinna blev nätkänd - har nu börjat locka publik. Enligt uppgifter köas det till och med utanför kyrkan bara för tavlans skull. Tidigare har Nyheter24 rapporterat om de många variationer som dykt upp på tavlan på nätet efter att den blev ett mem. 

Men kvinnan som stod bakom tavlans nya utstyrsel gillar inte den plötsliga uppmärksamheten, utan har lämnats sängliggande efter stressen den inneburit. Hon vidhåller fortfarande att kyrkan och dess anställda visste om att hon skulle måla om tavlan, trots att kyrkan säger att hon gjorde det på eget bevåg.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige skickar styrka till Röda havet

Polisen rapporterar om misshandel, Malmö

"Man gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.