Tankafetast.com, som den såg ut i måndags
1 av 2
Tankafetast.com, som den såg ut i måndags
Mikael Viborg
2 av 2
Mikael Viborg - Foto: SCANPIX SWEDEN

Polisrazzians mål: Tankafetast

Nu står det klart vad polisen var ute efter i razzian mot webbhotellet PRQ: torrentsidan Tankafetast.


INRIKES. I måndags gjorde polisen ett tillslag mot webbhotellet PRQ, kunde Nyheter24 berätta. Det sammanföll med ett tekniskt fel som gjorde det omöjligt för företagsägaren Mikael Viborg att bekräfta vilka sidor de IP-nummer polisen var ute efter tillhörde. Nu har felet åtgärdats, och polisen har tagit hand om de servrar de velat ha.

– De tog med sig tre servrar, och jag känner till två av de sajter som var mål för räden. Den första är Tankafetast.com eller Tankafett.com, det är olika namn för samma sida, och den andra är en sida som heter Appbucket.net. Den har dock inte stått på oss sedan april, då de slutade betala sina fakturor, så den servern har någon annan kund tagit över, säger Mikael Viborg till Nyheter24.

Tankafetast.com lade ner sin verksamhet i februari, men på sidan har ändå torrentlänkar funnits så sent som i måndags. På två andra av de tre beslagtagna servrarna vet inte Viborg vad som finns då han inte kände igen IP-adresserna. Det här är saker man får förvänta sig när man arbetar med webbhotell, säger han.

– Håller ens kunder på med illegal verksamhet får man hjälpa polisen sålångt man kan. Det tråkiga här har varit att våra kunder drabbats, eftersom vi inte kunnatfå upp nätverket igen förrän i dag. Det beklagar jag.

När Nyheter24 når polisen vill de inte kommentera varken utredningen eller tillslaget. Sidan Tankafetast.com leder i skrivande stund besökaren till Piratpartiets Facebook-sida.

/
/
PRQ
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.

MP: Höj reduktionsplikten och inför vägskatt

MP vill återinföra reduktionsplikten men inte låta den påverka priset vid pump. Istället vill partiet bekosta den med en slags vägskatt som främst ska tas ut på bilkörning i städer.

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Trots oenigheten i kongressen bedyrar USA:s försvarsminister Lloyd Austin att man inte kommer att överge Ukraina.