Tack, Daily Mail, för att ni gör milking till ett mem

En ny enorm trend har utbrutit, och miljontals människor häller nu mjölk över sig på offentlig plats. Eller? Jack Werner reder ut ett forcerat mem.


Mem

Term för idéer som sprids och utvecklas från mun till mun på nätet, till exempel bilder, idéer, filmer och uttryck. På svenska heter det "en mem, flera memer".

Den respekterade brittiska tidningen Daily Mail, en över 100år gammal institution som läses av ungefär två miljoner personer varje dag, harbestämt sig för att du ska hälla mjölk över dig på offentlig plats. Åtminstoneom du vill fortsätta vara den coolaste katten i ditt gäng.

Det är i alla fall slutsatsen som den uppmärksamme läsarenkan väntas dra av deras artikel om ”milking”, mjölkning på svenska, frånsöndagskvällen. Man plockade där upp en Youtube-film som över helgen fått 30 000 visningar, därnågra unga killar i Newcastle hällde mjölk över sig själva på utvalda platser. I skrivande stund har den nästan 80 000 visningar:

Några dagar efter att den filmen publicerats dök en versionutförd i Oxford upp:

Och det är ungefär det. Innan Daily Mail satte fenomenet påkartan hade det omnämnts på den engelska studenttidningen The Tab,men inte egentligen någon annanstans. Nu, efter den tämligen långa ochvälillustrerade genomgången av vad som hade hänt i ett Youtube-klipp signeradDaily Mail, finns av allt att döma två till filmer där folk mjölkar.

Men båda är journalister. Först den australiensiska radiokanalenSea FM…

…och sen den engelska radiokanalen Capital FM.

Daily Mail kallar mjölkandet för ”en fluga” och utropar dettill den senaste studenttrenden, trots att det oftast brukar anspela på idéersom fler än två personer anammat och genomfört. Det jämförs med "planking" och "owling", helt utan att ta hänsyn till att de två memerna åtminstone fick komma igång med fler än en handfull praktiserande utövare innan det blev rubriker av det.

En forcerat mem?

Nä, snarare kan väl den nätvane betraktaren tänkas draparalleller till Simpsons-karaktären Millhouse, som haft oturen att få personifiera de såkallade forcerade memerna. En forcerad mem är en sådan som en viss person ellergrupp själva försöker tvinga in i nätkulturen, och som alltså inte organisktsjälv uppstår och utvecklas. 

Om Daily Mail härmed har forcerat fram memen”milking” återstår att se. Man kan nog räkna med att trenden, efter denna konstgjorde förlossning, kommer växa. Sedan de publicerade sin artikel har nämligen flera stora medier hoppat på - däribland GuardianHuffington Post och The Sun.

En sak är säker: Alla vill de att du ska hälla mjölk på dig.Annars är du inte häftig längre.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.