- Foto: Montage/Youtube

Youtubes bästa snabbmatspranks

Hamburgare, tacos och pizza är inte bara gott - det är också det utmärkta upplägget för halvelaka skämt. Här är Youtubes bästa.


Alla som någonsin känt en kombination av skräpmatscravingsoch alldeles för lamslående trötthet för att orka resa sig upp ur bilstolen harsannolikt kommit till en av två möjliga insikter: 1. ”jag borde börja träna ochleva ett hälsosammare liv” eller 2. ”jag älskar drive-through-restauranger”.Den kaloriälskande gruppen som utgör kategori två kan också beskrivas som ”dengenomsnittslige invånaren i USA”.

Men den man älskar, den agar man. Och det är med precis denbakgrunden som veckans Youtube-lista blir förståelig. Ett nytt klipp somanspelar på den decenniegamla trenden att driva med anställda påsnabbmatsrestauranger har nämligen dykt upp, något som ger oss skäl att gåigenom några andra av tidernas bästa filmer i genren. Behold…

1. Drive Thru Invisible Driver Prank

Den skämtsamme illusionisten Rahat, vars efternamn är okänteller åtminstone svårfunnet, driver Youtube-kanalen Magic of Rahat. Och idagarna har hans senaste film legat bakom en knakelibraksuccé, tre miljonervisningar på två dagar och en fördubbling av antalet prenumeranter. I dennaambitiösa och genomarbetade variant på skämttrenden i fråga kör han in genom endrive-through – fast gömd i sin egen stol.

Filmens höjdpunkt: De flesta reaktionerna är fantastiska, menkanske särskilt de mer sansade. Exempelvis kvinnan vid 2.01 som lugnt frågarsig själv om hon är hög.

2. Drive Thru Floating Cup 3

Det här är emellertid inte Rahats första lyckadedrive-through-skämt. Tvärtom, han har gjort mängder. Men en speciellt värd attnämna är den då en pappersmugg av läsk till synes magiskt hänger mitt i lufteni hans bil, allt till kassörernas stora skräck och fascination.

Filmens höjdpunkt: Vid 1.28 blir det särskilt tydligt hurmycket vissa uppskattar liknande idéer – när en överordnad mumlar att Rahat är”en demon” och sedan stänger luckan.

3. Drive-Thru

Det är en nästan lika enkel idé som titeln på självaklippet: Vad händer om man mumlar ohörbart när maten ska beställas?Youtube-användaren edbassmaster provade, och resultatet verkar vara: man fåringen mat. Fem miljoner visningar fick han däremot, och det är väl alltidnågot?

Filmens höjdpunkt: Vid 2.50 får edbassmaster veta attrestaurangen han uppsökt tyvärr inte har ”bardle doo”. Då försöker han frågaefter ”bardle dee” i stället. Lika förgäves det.

4. Fast Food Folk Song - Rhett & Link

Under en period för kanske sju-åtta år sedan var detpopulärt att göra sin beställning rappandes, filma processen och lägga uppresultatet på Youtube. Den kanske bästa varianten på den trenden är den här filmen (kanskedelvis tack vare rapparens långt nerkörda mössa). Men den kända Youtube-duonRhett och Link, upphovsmän bakom ett av 2011 års viktigaste memer,ska alltid vara speciella. Därför framför de i stället en vacker sång.

Filmens höjdpunkt: Utan konkurrens 2.06, då den anställdesnabbmatskassören lugnt och sansat repeterar precis alla beställningar som duonsjungit.

5. CONE-ING IS THE NEW PLANKING!!!!!

Minns ni idiottrenden ”planking”? Såklart ni gör.Tillsammans med owling, batmanning och teabagging var det en av de gångna årens dummaste memer. En konkurrent som inte fick lika mycket uppmärksamhet var Youtube-filmerna därdrive-through-besökarna beställde mjukglassar – för att sedan ta emot dem medden mjuka delen först. Helt fel, och ganska kladdigt. Men antagligen lika gott.

Filmens höjdpunkt: Den ordlösa men ack så laddade stundensom börjar med 1.44. Den hade lika gärna kunnat utvecklas till enkärlekshistoria, liksom.

ÅNGESTBONUS: Skitstövelskämtet ”Fire in the hole”

De fem punkterna i ovanstående lista har det gemensamma attde är tämligen godmodiga. Det är lite skoj, lite skratt och i efterhand kommeralla vara ett roligt minne rikare. Men ”Fire in the hole”-trenden är heltannorlunda – för den går ut på att kasta läskmuggen man just köpt rakt iansiktet på snabbmatskassörerna. Varning för vredesutbrott och tandagnisslanutfärdas till de som bestämmer sig för att se ovanstående film. Den enda trösten är att polisen är ute efter vissa av dessa odågor.

Filmernas höjdpunkt: När dess upphovsmän dör ensamma.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.