Hittade sina biologiska föräldrar - via Facebook

21-åriga Jessica Simons hade vetat om att hon är adopterad sedan hon var två år gammal. 19 år senare lyckades hon hitta sina föräldrar - på ett något oväntat sätt.


Angelica hittade sin mamma

Något lättare att hitta en förälder på Facebook var det för svenska Angelica 2008. Hon behövde bara söka på mammans namn, som hon visste, och så hittade hon rätt direkt.

– Jag fick ett infall att göra en sökning på mammas namn. Och på en sekund fick jag en träff på en person som stavade sitt namn exakt likadant, sa hon då till Aftonbladet.

UTAH. 133 000 delningar, 12 000 likes. På bara 48 timmar hade 21-åriga Jessica Simons efterlysningFacebook fått den smått otroliga spridningen. Hon letade nämligen efter sina biologiska föräldrar.

På bilden som spreds sågs Simons själv samt en skylt med info om henne och det hon visste om föräldrarna. Två dagar senare hörde hennes mamma av sig.

– Det var fantastiskt att få kontakt med henne men jag var i chock. Jag visste inte vad jag skulle säga, berättar Simons för KSL-TV.

"En miljon likes"-trenden inspirerade

Hon har vetat om att hon är adopterad ända sedan hon bara var två år gammal. Men av olika anledningar har det dröjt innan hon kunnat börja söka sin bakgrund. Först vid 21 års ålder får man skicka in papper till delstaten som kan efterforska. Hon fyllde 21 i november men hann aldrig få svar - åtminstone inte innan "långskottet" att lägga upp en efterlysning på Facebook.

Det var den senaste trenden med "en miljon likes" som fick Simons att testa.

– Jag tänkte: "De här bilderna får spridning. Jag har sett barn få likes och en hundvalp, så jag borde åtminstone göra ett försök", säger hon.

"Han lät verkligen överraskad"

Det visade sig att hennes biologiska mamma bodde inom bara fem minuters resväg. Pappan bodde längre bort men fick också reda på dotterns sökande och hörde av sig.

– Han lät verkligen överraskad, men glad, säger Simons.

De båda biologiska föräldrarna gav bort henne när hon bara var en bebis eftersom de ville ge henne en trygg familj att växa upp i. Föräldrarna var bara 16 år gamla när Simons föddes.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!