Här är några andra exempel på hur "Confession bear" brukar användas.
1 av 3
Här är några andra exempel på hur "Confession bear" brukar användas.
2 av 3
3 av 3

Erkände mord på Reddit - nu förnekar han

Att erkänna ett mord under pseudonym på internet behöver inte vara speciellt anonymt. Du kan dels bli uthängd och dels hamna i polisens kikarsikte.


Confession bear

Fotot på björnen är så gammalt som från 2007, men det var den 21 juni 2012 som användaren F-18Bro postade den första bilden på "Confession bear" på Reddit. Sedan har bilden blivit en symbol för att erkänna pinsamma saker. Längst bak i bildspelet finns några exempel på hur detta kan se ut.

Källa: Know Your Meme.

Kommer ni ihåg användaren på Redditsom erkände ett mord med hjälp av ett mem? "Jag dödade honom med hans egna droger när han var medvetslös men de bedömde det som en överdos" skrev han då.

Det kanske inte var såsmart med tanke på att användarna på forumet, som gärna hävdaratt de försvarar anonymitet på internet, kvickt analyserade deninformation som användaren själv tidigare hade delat med sig av ochlistade ut vem han var.

Efter att hans identitet från förstabörjan blev känd på Reddit drog han sig undan men nu har han hörtav sig igen.

Är under utredning

I ett mejl till Gawker, som tidigarepublicerat hans namn, erkänner han nu att det är han som liggerbakom signaturen Narrato och ber sidan att ta bort informationen omatt det är han som ligger bakom erkännandet.

Gawker har dock valt att iställetpublicera hela Narratos mejl där han bland annat skriver att baraför att han har postat något på Reddit så betyder inte det attdet är sant.

Frågan är om polisen håller med?Enligt LA Weekly så har polisen i San Diego satt sin coldcase-avdelning på fallet. Fortsättning lär följa.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!