Mycket män på Google.
1 av 2
Mycket män på Google. - Foto: AP
 Googles grundare Larry Page och Sergey Brin.
2 av 2
Googles grundare Larry Page och Sergey Brin.

70 procent av Googles anställda är män

70 procent av Googles anställda är män, och 61 procent är vita. Det framgår av it-jättens egna studie.


Google

It-jätten grundades 1998 av Larry Page och Sergey Brin. Från början bestod bolaget endast av en söktjänst, men nu för tiden sysslar Google som bekant med en rad andra it-prylar. 

USA. Googles studie visar brister i mångfalden bland personalen. Företaget har tidigare motsatt sig att publicera uppgifter om medarbetares hudfärg och kön, men nu har de ändrat sig. 

"Inte i närheten"

"Google är inte i närheten av där vi vill vara när det kommer till mångfald och det är svårt att anta den utmaningen om man inte är beredd att diskutera problemen öppet", skriver Google i studien. 

Männen dominerar

70 procent av medarbetarna på Google är män, och 61 procent är vita. 30 procent är asiater medan endast 2 procent är Afroamerikaner. På ledningsnivå är siffrorna ännu dystrare, där 79 procent utgörs av vita män.

Svårt att rekrytera

Det finns flera anledningar till varför it-företag har problem att rekrytera kvinnor eller minoriteter, skriver Google. Bland annat hänvisar de till siffror som säger att endast 18 procent av de som har en datavetenskapsexamen är kvinnor. 

/
/
Man
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!