Läcka uppgifter?
Läcka uppgifter? - Foto: Flashback

Flashbacks databas kan ha läckt

"Vi har haft den i ett halvår ungefär"


En mardröm för användarna – har Flashbacks databas läckt? Så kan vara fallet. Det hävdar i alla fall Researchgruppen, som tidigare samarbetat med Expressen i samband med ett flertal uppmärksammade artiklar om rasistiska kommentarer på olika hatsajter, på Twitter. Artiklar som främst riktat sig mot företrädare för Sverigedemokraterna. 

Nu har man alltså enligt egen utsago fått tag på Flashbacks databas, Flashback som hävdar att de har 896 053 medlemmar. 

Uppgifter som Martin Fredriksson från Researchgruppen också bekräftar för Nyheter24.

– Ja, vi har den, vi har haft den ett halvår ungefär. Vi har fått den från olika håll via mejl. Vi har uppgifter till ett par hundratusen konton, säger Martin Fredriksson till Nyheter24. 

– Det är ett jävla liv på liberalhögern på Twitter nu, fortsätter han. 

Vill sätta dit makthavare

På frågan om vad som kan finnas i databasen och vad uppgifterna kan komma att användas till så är Martin Fredriksson inte lika tydlig. 

– Vi pratar med olika tidningar för samarbete. Men vi hoppas hitta saker om makthavare och politiker. Det vore journalistiskt tjänstefel att inte använda uppgifterna.

Något som lett till en hel del reaktioner på såväl Flashback, där spekulationerna är igång, samt i andra sociala medier.


Bildkälla: Faksimil Flashback

Diskussionerna mildras inte heller av att en tweet från Researchgruppen, skriven i Januari 2013, åter uppmärksammats.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.