Valmira och hennes man skjutsade Ellinor till förlossningen.
1 av 2
Valmira och hennes man skjutsade Ellinor till förlossningen. - Foto: TT / TT / Faksimil Facebook
Ellinor födde tre veckor innan förlossningen var beräknad och hennes man var i en annan stad. 
OBS, bebisen på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2
Ellinor födde tre veckor innan förlossningen var beräknad och hennes man var i en annan stad. OBS, bebisen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT

Hon hjälpte okända förstföderskan till BB – nu har de hittat varandra igen

Ellinor och Valmira hade aldrig träffats tidigare när Valmira och hennes man mötte Ellinor i Malmö. De skjutsade Ellinor men tappade sedan kontakten.


För ungefär två år sedan inträffade ett oväntat möte i Malmö.

Det var runt tre-tiden på morgonen och Valmira och hennes man skulle parkera sin bil efter att det besökt några vänner. Då upptäckte de en höggravid kvinna som såg ut som hon just skulle föda – det var Ellinor.

– Hon kunde knappt andas, så då kom min man och sa "Jag tror hon kommer föda, ska vi köra henne?", berättar Valmira för Nyheter24.

Så blev det. Ellinor stod egentligen och väntade på en taxi, men förlossningen var nära och när paret erbjöd sig att skjutsa henne åkte hon med.

– Jag sa först till dem att "Nej, det är lungt, jag har ringt till taxi" men hennes man sa "Skit i det, vi kör dig", berättar Ellinor, och fortsätter:

– Jag ville betala för mig, för klockan var kanske tre på natten, men de sa att det behövs inte och "Lycka till" sedan födde jag min son.

Förlossningen gick bra och mötet blev något som både Valmira och Ellinor tänkte på långt senare. Men de hade inte bytt nummer och kunde inte komma i kontakt med varandra.

Valmira blev mamma nyligen och började tänka mer på kvinnan hon hjälpte till förlossningen. Tillslut skrev hon ett inlägg i en stor tjejgrupp med runt 30 000 medlemmar.


Det nådde hela vägen fram till Ellinor.

– Jag vaknade som alla andra dagar, bläddrade igenom Facebook och tänkte "det låter som jag". Det var helt otroligt. Nu är jag gravid igen så mina hormoner är lite starka och jag började gråta, det var jättefint att hon ens tog sig tiden, berättar Ellinor.

Nu planerar hon och Valmira att ses.

– Det är skitroligt för händelsen är sådant som hänger med resten av livet. Så vi har bestämt att vi ska ses, säger Valmira.

Fler oväntade historier om förlossningar är till exempel när polisen hjälpte en kvinna föda på E18 och när en komiker sände en förlossning live.

/
BB
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du någonsin efterlyst någon på Facebook?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.